witam nie mogę zrozumieć , dlaczego kurs tej spółki jest tak nisko wyceniany przez tzw rynek ? spółka zarabia / może trochę mniej niż w latach poprzednich - ale nie sądzę że przestanie zarabiać w latach następnych / , wypłaca dywidendę / dla mnie nie koniecznie musi być wypłacana co roku / , co jest nie tak ?? są jakieś zagrożenia których nie rozpoznaje ? proszę napiszcie jakie są Wasze przemyślenia w tym temacie ?
28 marca będzie raport roczny - wtedy kurs ustabilizuje się na dłużej, jak to po wynikach. Jak powiedzą jaka dywidenda, też będzie miało to wpływ na kurs. Na razie na giełdzie jest kiepsko, to i taki kurs.
Co do trendu spadkowego - pełna zgoda .Ale jak Oceniacie perspektywy na przyszłość PCM ? Czy jest to spółka która jest w stanie utrzymać obecny poziom zysków ? I jakie plany co do niej mogą mieć fundusze będące udziałowcami ?
Pytacie dlaczego kurs jest tak nisko? To ja Wam podpowiem...Altman EM-Score na poziomie 2.6, a ating na poziomie CCC. Czego tu jeszcze nie możecie zrozumieć?
Wskaźniki to sobie można włożyć w buty. Liczą się konkrety - jaki zysk operacyjny. W 3 kwartale był spadek. O 4 nic nie wiadomo. Może ktoś coś potrafi wyliczyć ?
No wlasnie na to sie zapowiada. Tym bardziej dziwi mnie ten zjazd, szczegolnie ze czlonkowie rady nadzorczej sami dokupili kilkadziesiat tysiecy akcji. Ktos wychodzi z papieru?