- W związku z polepszającymi się wynikami Grupy wartość EBITDA z okresu na okres ciągle wzrasta. Na koniec III kwartału 2017 roku osiągnęła ona poziom 2.372.710,07 zł (narastająco), natomiast narastająco na koniec IV kwartału 2017 wartość EBITDA wynosi 3.377.041,99 zł.
- Tym samym wzrosła ona znacząco w porównaniu do wartości EBITDA za IV kwartał 2016 roku (ujemna wartość EBITDA na koniec IV kwartału ubiegłego roku). Wartość EBITDA za okres 3 miesięcy kończący się 31 grudnia 2017 wyniosła 1.004.331,92 zł i była o 28% wyższa niż EBITDA w okresie III kwartału 2017.
- Wzrost sprzedaży r/d/r 124,35% - Zysk za 4 kwartały 2017 1 737 687,61 zł wobec 1 802 483,36 zł straty w 2016r. - Wzrost przychodów z usług serwisowych 44,94% wobec planu Zarządu określonego na 50% ...
Dziękujemy za uwagę - zapraszamy nowych inwestorów :-)
i mamy 1,7 mln zysku za 2017. Do tego ładny styczeń z rosnącymi przychodami z usług serwisowych na co spółka się mocno jak widzę nastawia, bo to daje stałe przychody i pewnie też rentowność na tego typu usługach jest większa niż przy kontraktach/wygranych przetargach.
Zgadzam się z kolegą, styczeń na plus, widać, że wyniki z miesiąca na miesiąc co najmniej powtarzalne i w stosunku do kapitalizacji bardzo dobre. C/Z spadlo w okolice 5 i jak na dobrze funkcjonującą spolkę z tej branży z rosnacymi przychodami to jest tanio, firma bardzo dobrze komunikuje się z rynkiem i to też dla mnie duży plus, myślę, ze c/z = 8 się należy ale jak rynek wyceni akcje to zobaczymy. Osobiście wczoraj kupiłem skromny pakiet i nie żałuję, myslę, ze bedę go powiekszał.
do tego ciekawostka z raportu kwartalnego: "Mając na uwadze polepszające się wyniki Grupy, od zakończenia I półrocza 2017 MADKOM SA odzyskuje stopniowo zainteresowaniem inwestorów. Nie oznacza to że aktualna wycena spółki zadowala Zarząd Spółki. W obliczu tak dobrych wyników dynamika wzrostu kursu akcji powinna być znacząco wyższa, przez co znacząco odbiega od rzeczywistego potencjału grupy. W ocenie Zarządu Jednostki Dominującej – niedoszacowanie kursu akcji uniemożliwia podjęcie kroków związanych z dalszym rozwojem. Zarząd Jednostki Dominującej nie wyklucza podjęcia współpracy z nowymi inwestorami, którzy będą mogli zwiększyć płynność podmiotu bierze jednak pod uwagę możliwość rekomendacji na najbliższe WZA uruchomienia programu skupu akcji własnych. " Czyli może skup podniesie wycenę spółki na giełdzie do aktualnej wartości i poziomu zysków.
Pięknie. Wiedziałem ,że wyniki będą dobre a okazały się bardzo dobre. A w tym roku w styczniu mamy już podpisanie nowe umowy o łącznej wartości 2 381 045ml brutto, a przychody z usług serwisowych(styczeń) są już na poziomie 797 tyś zł. Tylko tak dalej