Ma ktoś rachunek maklerski w bps, da się tam grać? Dobrze działa serwis transakcyjny w różnych przeglądarkach? Tam wszystko chyba stare, oparte o jave. Pozdrawiam.
Założyłem, gram i nie jest źle. Jest Sodoma i Sodoma Play na smartfony, Statica4 ale brak aplikacji do notowań mobilnych. Co prawda są aktualne kursy i wykresy w Sidomie Play ale jak kupuje czy sprzedaje to nie ma podglądu.
Mam tam konto od roku i M@klernet działa bardzo dobrze, ma wszystko czego potrzeba, lecz rzadko z niego korzystam bo wygodniej jest dokonywać transakcji po przez smartfona. M@klernet Mobile jest OK. Statica 4 jest lepsza niż w mbanku bo zawiera notowania instrumentów zagranicznych S&P500, FDAX miedź itd.
Osobiście polecam DM BPS. Bardzo niska prowizja 0.13% nie rozumiem po co ludzie zakładają w mbank z prowizją 0.38% jak to jest to samo. Mam oba konta i statica tak samo wygląda w dwóch domach maklerskich.
Najważniejsze że BPS jest najtańszy. Przy inwestycjach 100 tyś zł różnica w prowizji jest około 3 tyś zł więc się opłaca.
Nie polecam. Gdy są jakieś problemy, nie odbierają telefonu. Zablokowane pieniądze mam tam i nic nie mozna zrobić. Ogólnie porażka. W przyszłym tygodniu będę szukał innego domu maklerskiego
mam tam rachunek maklerski i jestem z niego zadowolony, gram gównie przez telefon na aplikacji mobilnej i muszę powiedzieć że daje radę, oczywiście czasami się zdarzają przerwy ale taka sytuacja zdarza się w każdym biurze, dużym ich plusem jest niska prowizja 0,13. Kto faktycznie gra na giełdzie to doceni to biuro.
tra ge dia Desktopowa aplikacja z przed 20 lat, wolna, nie intuicyjna, zawiesza się, bez wykresów. Próbuję właśnie używać i jestem w głębokim szoku. Gdybym wiedziała, to bym nie założyła konta.
Ale wy macie problemy ! .... Rachunki wszędzie są za darmo proszę sobie wybrać jakiś inny . Ja nie wiem jak można narzekać liczy się prowizja i Tyle !!! Kazden w miarę rozgarnięty wszelkie analizy i inne rzeczy towarzyszące inwestowaniu może sobie robić tam gdzie mu się podoba. A BPS wystarczy mieć otwarte tylko okienko do wklepywania zleceń i tyle różnica prowizji jest diametralną to śmiech płacić prawie 1 procent prowizji za transakcje kupna i sprzedaży. Liczy się oszczędność a tabelki i miłe aplikacje to sobie można u innych maklerów zakładać.
Mi na razie nie dane jest nawet zasmakować aplikacji. Wysłałem papiery i nic. Żadnej odpowiedzi przez prawie tydzień, dodzwonić się nie idzie, a jak już się w końcu po 6 godzinach udało, to ktoś niemiłym głosem tłumaczy, że ktoś inny jest na zwolnieniu. Zważywszy na to, że papiery trzeba przesyłać pocztą, tracąc czas, toner i pieniądze, wpłacić minimum 50 zł w celu zasilenia konta (zanim jeszcze nawet zostanie rozpatrzone i otwarte!!!), to podejście do klienta typu "dlaczego zawracasz nam tyłek?" jest tym bardziej dobijające. Być może nie powinienem zmuszać te zapracowane osoby do otwierania mi konta? Widać, że nie tylko aplikacja jest sprzed 20 lat.
PBS to tragedia , tylko patrzeć kiedy upadnie i trzeba będzie czekać latami na swoje pieniądze z BFG, Lepiej już zapłacić więcej i spać spokojnie. Na giełdzie jest dość stresów żebym się jeszcze stresował czy mi broker nie upadnie. TO samo tyczy się XTB. Tam to już jest jazda na krawędzi.
Przy prowizji 0,13% można było przymknąć oko na nisko funkcjonalną aplikację z zeszłego stulecia, przerwy w komunikacji z GPW, braku instrumentów zagranicznych, konieczności liczenia każdej transakcji na kalkulatorze ze względu na mało danych. Jednak od kwietnia 2022 roku prowizja 0,16% jak dla mnie każe ten dom maklerski wrzucić do kosza.