Gość który stoi od wielu sesji wystawiając na sprzedaż 1718 akcji po 21,50 zł. albo gra na zniżkę albo zadawala się niewielkim zyskiem.
Inwestorze jeżeli chcesz sprzedać z dużym zyskiem to nie wystawiaj tej sprzedaży i nie blokuj kursu. Jeżeli chcesz koniecznie sprzedać to mogę odkupić od ciebie ale taniej, np. po 20 zł.
Mnie z zakupami się nie śpieszy. Korekta na giełdach ostudziła nastroje inwestorów. Na razie mam tylko kilkanaście tysięcy akcji. Czekam na sowitą dywidendę. Biznes radar wycenia Quantum na 33,86 zł. czyli 57,51 % wyżej. Lubię inwestować w spółki informatyczne, szczególnie te niedowartościowane i bez inwestorów finansowych w akcjonariacie.
Juz od dawna było wiadomo że QUANTUM to firma która ma "w koszyku" świetnie innowacyjne produkty. Informatyzacja w Polsce postępuje ...czy tego chcemy czy nie więc popyt min. na soft z koszyka Quantum będzie .
Jedyna wada to to że jest mała płynność na papierach Quantum - albo spółka dojrzewa do rynku albo rynek do spółki :) Nawet z analizy technicznej "arkusza" wychodzi że cena 21 złotych to tylko kwestia czasu -> 1000 - 5000 akcji i mamy 21 PLN :)