• Jaki certyfikat rzetelności firmy wybrać? Autor: marcinjar [178.27.121.*]
    Mam taki mały dylemat, od dwóch lat prowadzę działalność gospodarczą i od pewnego czasu zastanawiam się czy warto zainwestować w certyfikat rzetelności dla firm. Coraz więcej firm na które trafiam posiada takie certyfikaty w formie internetowej i papierowej i powiem szczerze że czasami ja jako konsument wole w takiej firmie coś zamówić niż robić to w firmie która nie jest sprawdzona. Certyfikaty jakie znalazłem to..

Rzetelna firma ( trochę za drogi)

top-firma.pl (tutaj weryfikują opinie wśród klientów i wydaje mi się że łatwiej otrzymać)

Uczciwy Przedsiębiorca (Weryfikują  Bik i KRD jak w Rzetelnej firmie ale trochę taniej)

Laur Zaufania (to samo co Uczciwy Przedsiębiorca ale ładniej wygląda)

CNF  (żeby go otrzymać wystarczy mieć komputer i e-maila czyli jakiś taki mało wiarygodny) 

Co myślicie?
  • Re: Jaki certyfikat rzetelno?ci firmy wybra?? Autor: przemekolo [37.28.152.*]
    Ja osobi?cie mam dwa.
    top-firma.pl
    i Rzeteln?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.11.129.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jaki certyfikat rzetelności firmy wybrać? Autor: dagmaradobosz [185.93.94.*]
    Ja mam tylko certyfikat Rzetelna Firma i on się super sprawdza. Tak na prawdę w ciągu 2 miesięcy od umieszczeniu baneru na stronie liczba klientów zwiększyła się o kilkanaście procent.
  • Re: Jaki certyfikat rzetelności firmy wybrać? Autor: jaceksowanski [78.8.50.*]
    To zależy czym firma certyfikująca się kieruje. I do czego ma służyć certyfikat.
    Ja mam certyfikat wiarygodności płatniczej nadaną przez Creditreform co oznacza, że jestem dobrym płatnikiem oraz że firma nadająca certyfikat sprawdzała moją wiarygodność płatniczą. Najpierw musiałem przesłać im dane finansowe, a jeśli moja wiarygodność była wystarczająca, otrzymałem certyfikat. Z tego co wiem nie każdy go otrzymuje. To plus, bo to oznacza, że nie każdy kto zapłaci go otrzyma, jak np. w rzetelnej firmie ;)
  • Re: Jaki certyfikat rzetelności firmy wybrać? Autor: jaceksowanski [78.8.61.*]
    Żaden z wymienionych certyfikatów nie jest dobry. Dobry certyfikat to taki, na który zasłużyłeś! Nie wystarczy kupienie go. Ja kupiłem certyfikat w Creditreform, najpierw musieli zrobić raport handlowy o mnie (przesłałem dane finansowe, resztę info sami sprawdzili). Okazało się, że mam...średnią zdolność płatniczą (taka czwórka) - ale certyfikat dostałem! Nawet w wersji grawerowanej!
    Nie wiem czy inne wywiadownie to proponują, ale ja mogę się pochwalić czymś konkretnym!
Zapisz się na bezpłatny newsletter Bankier.pl