Wydaje sie ze obserwujemy ciąg ciekawych zdarzeń (z wewnątrz spółki i spoza spółki), które za moment przełożą sie na dobre wyniki:
1. potwierdzone przez sąd podwyższenie kapitału (mozna juz dysponować nowymi milionami z emisji) 2. nowy bank wchodzi z dodatkowym finansowanie (pozytywna ocena przyszlosci przez instytucje finansowa + dodatkowa kasa do obrotu) 3. pozytywne informacje z polskiej gospodarki - coraz większa siła nabywcza polskich konsumentów (duzy potencjał, ze cześć coraz wiekszych dochodów Polaków popłynie do spółki)
To idzie w bardzo dobrą stronę. Potrzeby gotówkowe są pewno większe niż kasa z emisji akcji dlatego info o kredycie na 10 mln to super, extra informacja! Widzę tu rozsądne działanie z konkretnym planem. Zgadzam się też, że możliwości zakupowe Polaków są coraz większe. Marka bardzo dobrze się kojarzy bo jest sponsorem prawie wszystkich dużych zimowych imprez sportowych w Europie i ja np. chcę tam kupować i kupuję. Przypomnę tylko, że niedawno ktoś nabył ponad 100 tys. akcji po 3 zł. Obroty też ruszą ;)
Raczej nowi inwestorzy nie kupili po 1.9 zł zeby sprzedać po 1.0 zł, tylko jesli w ogóle rozważa sprzedaż to raczej drożej. jak tylko firma zacznie poprawiać wyniki (a z nowym kapitałem i nowym modelrm biznesowym jest to wielce prawdopodobne), to bardziej widzę kursy w okolicach 5-6 zł niz 1 zł