• Proszę sobie zadać poważne pytanie Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    w obliczu działań  ze skupem akcji z rynku z dyskontem 100 % ..... po co ma rosnąć ? komu to na rękę no chyba nie temu co ma akcje ?????

sprzedałem po 6 i dokupiłem sobie drugie tyle akcji ........................ zanosi się na taki sam manewr w przyszłym koku ze względu na blokowanie kursu
  • Re: Proszę sobie zadać poważne pytanie Autor: ~kt [213.199.193.*]
    znany, kto blokuje kurs, kup głupie 20-25 k PKCem teraz i zobaczysz jaki będzie kurs, nikt nie kupuje to nie rośnie, gdyby nagle ktoś kupował 100 000 akcji, a kurs by 2,95 nie przebił to ktoś blokuje, teraz nikt nie blokuje, bo nie ma czego!
  • Capital tani jak barszcz..... Autor: ~mati [109.241.170.*]
    Kupowac i jeszcze raz kupowac dzis przebujamy 2,82 i droga na 3 pln otwarta
  • Re: Capital tani jak barszcz..... Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    do czego droga tutaj może być otwarta , p. Bala nie należy do tych co by komuś portfel  upychali ........ na certyfikatach za IV kw 6% w plecy .................... plus znowu skup ..................... to nie może rosnąć w tej chwili ........... nikomu to nie na rękę a szczególnie tym co zbierają akcje na tych poziomach i pogonią po 6 zeta w skupie ................ tyle i aż tyle plus stary rolllll onnnnnnnnnnnnnn
  • Re: Capital tani jak barszcz..... Autor: ~kt [213.199.193.*]
    jaki znowu skup??? dlaczego o tym piszecie bez najmniejszych podstaw??? moim zdaniem skup jeśli miałby być to po sprzedaży któregoś z aktywów, a na to się coś nie zanosi, kasę trzeba mieć na skup, a bez sprzedaży kasy nie ma
  • Re: Capital tani jak barszcz..... Autor: ~luki32 [93.105.248.*]
    w tym roku już mają zysku 20mln a jeszcze 4kwartał dochodzi wiec chyba coś z ta kasą muszą zrobić inne śmieciowe spółki rosną a my stoimy w miejscu zobaczymy co z tego wszystkiego będzie

nie 20 tylko 9 po 3 kwartałach a za 4 podejrzewam stratę , onico w dół , symbio tez nie pompowali certyfikaty w plecy ma być źle i w dół aby skupić od niecierpliwych a potem pogonić po 6 jak w ubiegłym roku
    kilka faktów, bo szerzycie mity
    1. zysk jest tylko papierowy, wynika ze wzrostu wartości aktywów, kasy (gotówki) z tego zysku nie ma
    2. skup ok, ale trzeba mieć kasę, a teraz jej nie ma, żeby była trzeba coś sprzedać
    3. ja nie mam wiedzy, aby coś było aktualnie finalizowane w zakresie sprzedaży
    4. czwarty kwartał duża strata, ale w 2016 zysk będzie

jeśli się mylę to dajcie argumenty, a nie takie własne, niczym nie poparte domniemania
    zgadzam się z Toba całkowicie
    .... i dlatego nie będzie rosło a wręcz przeciwnie
    do tego
    5. Onico już dawno nie mają i jego cena nie gra roli
    6. Jak kupują po 6 to od wszystkich, a nie tylko od wtajemniczonych, więc każdy (jeśli chce) może grać jak oni, a obroty są takie, że na pewno nikt tu nie zbiera, bo nie ma czego, kurs też nie jest blokowany, bo jak nikt nie kupuje to co tu blokować
  • Re: Capital tani jak barszcz..... Autor: ~Hossa [94.75.90.*]
    Obecnie wycena CP jest zbliżona do rynkowej wycen pakiety Gekoplastu SA jaki spółka posiada (około 76%). Reszta aktywów w ogóle nie uwzględniona w wycenia (Bać-pol, Monietia, Symbio). Gekoplast to spółka zdrowa fundamentalnie, rosnąca organicznie planowała również akwizycje, wypłaca dywidendę poprawia wskaźniki. Jedyny problem to mała płynność, bo CP ma za duży pakiet. Jakby sprzedali ze 20% do instytucji to częściowo zrealizowaliby zysk i pozyskali na nowe inwestycje, a i płynność może z czasem by się poprawiła, co by wyszło na dobre wszystkim akcjonariuszom GKP i CP.
  • Re: Capital tani jak barszcz..... Autor: ~capitalowiecbyly [80.55.215.*]
    Ja siedziałem całe lata w tej spółce. Byłem na wielu WZA. Uwierzcie - ten Bala to tragedia... Podobierał sobie samych nieudaczników (taki bodajże Górski który już na szczęście nie pracuje) i takie są rynkowe efekty. Ja mu wiele razy mówiłem żeby brał przykład z MCI. Ale jak grochem o ścianę... Wiele razy pamiętam jak mówił że jak dłuższy czas wartość aktywów będzie przewyższało kapitalizację na GPW to trzeba sprzedawać aktywa i rozdzielać kasę. To niech to robi więc, wymuście to na nim.
  • Re: Proszę sobie zadać poważne pytanie Autor: ~trader [188.146.172.*]
    Na jakiś czas wrzuciłem do koszyka notowania CP by kątem oka obserwować nie tyle transakcje, bo ich prawie nie ma, co schemat wystawiania zleceń. Subiektywne odczucia są takie, że spółka jedzie na biegu jałowym, a zadaniem animatora jest sztuczny ruch i utrzymanie status quo. Weźmie od sprzedającego, przeskoczy dwa swoje zlecenia S i wyrzuci za plecy przy pierwszej okazji. 
    To co widać najbardziej to absolutny, totalny, permanentny i całkowity brak kupna. Wnioski są takie, że CP jest w fazie naturalnej niewymuszonej akumulacji, która odbywać się będzie na coraz niższych poziomach aż do pobudzenia popytu. Na jakich? Możliwe nawet że tych, o których pisałem w sierpniu, choć na chwilę obecną powinno to dawać jakieś 2,15 a jest ponad 2,4.
    Nadal uważam, że dla solidnego wybicia kluczowa będzie korelacja z możliwym wejściem rynku US w fazę euforii zamykającą już prawie 9 lat hossy. Jesli tego nie wykorzystają, to prawdziwe zbieranie CP odbędzie się w bessie na poziomach adekwatnych do jej głębokości.
    Na koniec mam wrażenie, że od niedawna ktoś pracuje nad wolumenem. To dobry znak. Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego!
  • Re: Proszę sobie zadać poważne pytanie Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    Pragnę się tylko przypomnieć ........................... ponieważ tu nic nie będzie rosło co miało urosnąć to urosło ...................... jak skupia i umorzą i zostanie z 15 mln akcji to może i będzie pompka teraz tym co mają coś do powiedzenia wzrost kursu nie na ronię ponieważ wtedy będzie malutkie dyskonto
  • Re: Proszę sobie zadać poważne pytanie Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    powtórka z rozrywki .............................. powrót do "BAZY"
[x]
CAPITAL 1,90% 1,07 2023-03-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.