Witam, Dosc dlugo mialem konto w Armadzie. Niestety pozamykali konta polakom wiec trzeba szybko cos zmienic. Testuje obecnie XM, ale moze cos jeszcze polecicie godnego. Zalezy mi na dobrej egzekucji zlecen i niskich spreadach/prowizjach.
a czy to jedeyny rachunek real ktory posiadasz? mam na mysli czy mozesz porownac do kogos? Ogolnie slyszalem ze w HotForex coraz wiecej graczy ma rachunek a to musi o czyms swiadczyc.
Rachunków posiadałem do tej pory dość sporo. Miałem w XM, Armada (masakra przy otwieraniu pozycji na danych), Xtb i Tms. Ogólnie w Hotforex jak teraz korzystam to póki co nie mam się do czego przyczepić. Transakcje wchodzą ok, spread ok i co dla mnie istotne to brak rekwotów jak rynek się szybko zmienia.
ja posiadam w akurat w lmax i hotforex. lmax czasami mnie wkurza w godzinach wieoczrnych i porannych - dlugo wchodza zlecenia. w hotfx nie ma sie do czego przyczepic. wszystko smiga jak nalezy - konto stp.
ja na poczatku dosc ostroznie podchodzilem i najpierw jakis czas demo testowalem. Od kilku tygodni mam real i jest dobrze :) teraz planuje pierwsza wyplate wiec dam znac jakie wrazenia :)
tylko w mforex jest minimalny depozyt 2000 PLN, a w hotforex praktycznie zerowy. Dla osób, które grają jakiś czas to w sumie nie jest wymagająca kwota ale jak ktoś zaczyna to często może być dość zaporowa. Nie wiem jak teraz w mforex ale wcześniej też nie dawali tam bonusów za np obroty.
tez nie bardzo rozumiem co kolega napisal. mam rachunek w hotforex w pln, moje konto tez pln i zlecenie idzie 1 dzien z zaksiegowaniem. dwa razy wplacalem depo.
Na forach jest info, ze kiedys faktycznie byly opoznienia ale teraz ogarneli to i normalnie ksiegowania sa. Ja akurat place karta i widze praktycznie w pare min nowe srodki.
szczegolnie ze metod wyplat naprawde jest sporo wiec tez sie dziwie o co kaman. mi w ostatnim tyg wyplacili w dwa dni na karte. btw. hot forex ostatnio zaczal aktywniej dzialac w polsce. przez armade? :)
chyba swietny czas dla brokerow zagranicznych. najpierw odejscie armady a teraz obnizenie dzwigni do 1:50 dla polskich domow maklerskich. hot forex wydaje sie teraz dobra alternatywa.
z ta dzwignia to KNF zaszalal, ciekawe czy przejdzie a jezeli tak to polska bedzie rajem dla zagraniczncyh brokerow w tym dla hotforex ktory i tak juz ma sporo polskich klientow.
Podobno knf to kilka lat szykowal i byl taki wniosek do sejmu skladany i az dziwne ze dopiero teraz o tym glosno :) Mi sie jednak wydaje, ze jednak nie przejdzie to, co nie zmienia faktu ze wymienieni brokerzy i tak dla wielu sa lepsi niz krajowi :)
witam ponownie, mam juz swoj real. wplate rzeczywiscie szybko zaksiegowali, otrzymalem tez bonusik :) ogolnie wszystko dziala porpawnie i szybko. unikam tylko danych wiec nie wiem jak w takich momentach
A Ja mam rachunek 1. w Aliorze z ktorego jestem bardzo zadowolony ponad 3 lata real na poczatku lekkie problemy z laczem ale ponad 2 lata nic zero problemow 2.mforex tez dobry nie narzekam otworzylem ze wzgledu na pare walutowa GBP/CAD,ogolnie to gram na Aliorze,nie mieszkam w Polsce i korzystam tylko z przelewow zadnych zastrzezen,pieniachy schodza od razu,zero problemow,po nowym roku bede otwieral konto w FXCM Londyn-najlepszy team traderow z jakim sie spotkalem to sa ludzie ktorzy znaja sie na rzeczy,polecam
Po co masz rachunek u polskiego brokera jak nie mieszkasz w Polsce :)? Albo na swojej stronie ma tak nieprzejrzysta ofertę że już samo to mnie zniechęcilo. W przypadku zagranicznych brokerów są z reguły niższe depozyty i większą konkurencja w spreadach
uwierz mi wiekszosc zagranicznych brokerow jak masz jakis problem to Cie szybko splawi a jak jeszcze nie mowisz plynnie po angielsku to juz zapomnij ,nie rozumiem ludzi mieszkajacych w Polsce co otwieraja konta u zagranicznych brokerow na dodatek z minimalnym depozytem a potem placz na forach co mam zrobic,niewyplacaja itp.,w Polsce idziesz do brokera i zalatwiasz problem jak masz i po klopocie.W aliorze nigdy mnie nie splawili wszystko zalatwiam tel.chociaz od ponad 2 lat najmniejszych problemow,wszystko dziala bardzo dobrze,no i platforma PROTRADER jest rewelacyjna tylko musisz miec szybki internet,taki jest wymog zeby dobrze dzialala ,to nie to co METATRADER ktory jest bardzo prosty
wszystko sie zgadza ale jest naprawde sporo brokerow zagranicznych ktorzy traktuja Polske jako wazny rynek. dbaja o support, otwieraja konta w pln czasami przedstawicielstwo w Polsce. jak dla mnie mozna wymienic LMAX, Dukascopy, XM, HotForex. moze FxPro.
masz racje,tych co wymieniles to renomowani brokerzy,ale wiekszosc na tym forum to poczatkujacy jak zauwazylem po wpisach nie majacy za duzo wiedzy o forex,po co im taki broker jak Dukascopy, a tu wiekszosc dobiero sie uczy,i nie rozumiem co jest nie tak w Aliorze?czy w mbanku,rzadko zagladm na fora a w szczegolnosci na polskie,ludzie ucza sie grac parach jak USD/PLN,EUR/PLN,gdzie jest mala plynnosc,proponuje uczyc sie na najbardziej plynnych parach EUR/USD,AUD/USD,USD/JPY
ja nic zlego nie napisalem o Aliorze czy mBanku :) Sam ma rachunek w mBank (wczesniej jeszcze BREForex). Ale ogolnie niektorzy brokerzy z zagranicy maja rowniez bardzo dobre warunki, jak nie lepsze czasem a depozyty takze sa w PLN w polskich bankach. Warto zwracac uwage na licencje i typ brokera.
tez prawda, ale zagranice mocno marketingowe na plus. teraz polscy brokerzy (kilku) scigaja o uzupelnienei depozytow. ktos mial 18 tys stracil to i wszedl w debet 36 tys. masakra.
tak za granica mam wrazenie ze jest troche inne podejscie do biznesu. Ciekaw jestem co broker zrobi jezeli trader powie ze nie ma takiej kasy na uzupelnienie depo. Szkoda bo pewnie zrobi sie glosniej o tym i cala branza ucierpi
ogolnie teraz zacznie sie weryfikacja na tych dobrych i zlych. generalnie w przypadku takiego rynku liczy sie podejscie do klienta. u takich brokerow jak Dukas czy Hot Forex widac ze dbaja o relacje.
Ogólnie sytuacja zwiazana z tym co mialo miejsce na franku dosc szybko ucichla wiec chyba brokerzy az tak bardzo nie ucierpieli :) Ktoś z was wie moze na czym to polega? https://www.hotforex.com/pl/trading-tools/hotforex-exclusive-analysis.html