ciągle jakiś złośliwy sypacz zaniża kurs...ostatnio było dużo transakcji 'wielkoformatowych' (jak na 4fun ), dlatego myślałem, że w końcu zaczęli wykupywać i dobiją kursem choćby do 10 zeta, a tu jak zawsze sypacz dołuje wszystkich.
no dzisiaj kurs nieźle pierdyknął, sypacz ciągle w akcji...kurs dołuje już od ponad roku, zaczyna się to robić nudne...z tym bankrutem to bym nie przesadzał, spółka zdrowa i na dodatek jeszcze dochodowa...mam nadzieję, że wrócą przynajmniej do polityki dywidendowej
jak dobrze sie wczytasz w sprawozdanie to znajdziesz tam ladna pozycje; tranzakcja z głównym akcjonariuszem, na cos lekko ponad 4 mln zl. Kasa nie przyszla do spolki ale jest zaksiegowana w naleznoscia.
Bez ten tranzakcji, spolka zakonczyla by kwartal kiepskim wynikiem.
Jeszcze troche kurs musi opasc, fundusze bardzo powoli sie ewakuluja z malych spolek tak aby niebylo naglego spadku.
Ta fundusze, nie sądze, żeby był to chociaż jeden, dawno się skróciły > 10, a do tego spadek ponad 60% to rzeczywiście łagodny :) Jaka transakcja? Nic takiego nie zauważyłem... ale głowy sobie nie dam uciąć.
To raczej muszą być fundusze, bo nie wierzę, że drobni pozbywają się akcji po takich cenach (no chyba, że jacyś skrajni desperaci). Fundusze mają jeszcze wiele akcji mimo, że nie figurują w głównym akcjonariacie. Istnieje jeszcze możliwość, że spółka manipuluje kursem, ale to już by była sprawa kryminalna-myślę jednak, że taka ewentualność tutaj nie ma miejsca. Odnośnie tych pozostałych należności wobec głównego akcjonariusza, to faktycznie taka pozycja istnieje, bodajże na 37 stronie raportu.