• Komentarz Autor: hubertwochynski [78.8.9.*]
    Witam,

Chciałbym się odnieść do niektórych pytań:

1. W zakresie projektu DOCS4YOU, faktycznie te projekty które kompletnie nic nie wnoszą do sytuacji zostały nie wymienione w raporcie. Projekt jest realizowany zgodnie z harmonogramem unijnym.

2. W zakresie aktualnych dalszych planów dotyczących Spółki i zamiaru realizacji podwyższenia.
    W kolejnych dniach Spółka opublikuje streszczenie planu restrukturyzacji oraz dodatkowe informacje na temat dalszych działań. Spodziewam się, że ten dokument pozwoli w trybie natychmiastowym zrealizować obietnice większościowego akcjonariusza dotyczącą podwyższenia kapitału. A zgodnie z tym, że NWZ z 15.04.2014 dało mi mandat do realizacji podwyższenia w dowolnym momencie będzie można to przeprowadzić praktycznie od ręki.

Pozdrawiam
    HW
  • Re: Komentarz Autor: ~analityk [95.49.120.*]
    drukuj, drukuj, od ręki
  • Re: Komentarz Autor: ~fee [83.9.171.*]
    Dziekuje za komentarz.

Czy mozna wiedziec co robi obecnie czlonek rn Pan Janecek? Wspiera jakos psf?
  • Re: Komentarz Autor: hubertwochynski [81.190.228.*]
    Pominąłem jedno istotne pytanie w zakresie bilansu - należności i zobowiązań, które wydaje mi się dość istotne.

Zobowiązania długoterminowe 366 442,80
    Zobowiązania krótkoterminowe 1 241 879,24

Należności krótkoterminowe 609 277,36
    Inwestycje krótkoterminowe 369 693,53
    Krótkoterminowe rozliczenia międzyokresowe 52 105,27

Powyższe dane pochodzą z ostatniego raportu. Jak widać należności krótkoterminowe to ponad 1 milion złotych co pokrywa się nie w pełni z zobowiązaniami krótkoterminowymi. Pozostaje niecałe 200K. W zakresie zobowiązań długoterminowych to są one wymagalne w kolejnych 2 latach także spodziewamy się pokryć je z kolejnych przychodów.
    Także w świetle planowanych przychodów i wpływów z emisji nie jest to w żaden sposób sytuacja niepokojąca.

• Re: Komentarz Autor: ~fee [83.9.176.*]
    zgadza sie , ...ale ... jesli do emisji nie dojdzie .. to co PSF czeka wniosek o bankructwo ?

jak moliwe jest , iz firma ,ktora przynosila zyski netto przez 3 lata nie ma obecnie aktywow finasowych na splate zobowiazan?

jestem pelen obaw.

a/ RN opustoszala,
    b/ nie ma nowych kontraktow,
    c/ w firmie nie dzilaja telefony ,
    d/ strony internetowe projektow nie dzilaja
    e/ kapital inwestorow z nowej emisji otrzymal doradca (200k fee za doc inf)

jedyne chyba ..co moze uratowac PSF to kontrakt Storeq. I teraz pytanie czy ten kontrakt dziala, czy tez w Lipcu (mial byc Q2) dowiemy sie ,ze niestety klapa.

obym sie myli..

[x]
PLANETINN 0,00% 0,06 2019-04-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.