• Beda przejecia? Autor: ~tygrys [109.231.27.*]
    Oprócz M4B IMS rozmawia z innymi firmami o ich przejeciu:

http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=IMS&id=51286&id_tr=1

moze byc naprawde ciekawie
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Corcoran [31.11.222.*]

Cóż, sporo się dziej, spółka wykorzystuje słabość rynku na reorganizację i zakupy, dobra strategia. Co z tego jak na NC brak inwestorów, boją się małej płynności. Czas na zmianę parkietu. Ciekawe jak poradzi sobie z wynikami za II Q? wyniki za IQ zwracają uwagę że nieźle sobie radzi w okresie dekoniunktury na rynku reklamowym. Jeżeli IIQ będzie lepszy to utwierdzi mnie w przekonaniu o perspektywach i ewentualnych zakupach.
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Janina [31.63.224.*]
    OK. Powiedzcie mi lepiej, które akcje przy takim połączeniu zakupić. M4B czy IMS ?

Jaka jest Wasza opinia ?
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Wojtek [178.181.29.*]
    Moim zdaniem zdecydowanie IMS sam trochę kupiłem poniżej 1zł liczę na 1,5-1,7 do końca roku. Moim zdaniem jedna z lepszych spółek z newconnect w perspektywie roku
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~tygrys [109.231.27.*]
    no i kursik rosnie. juz jest 1,40 zl..
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~fdas [78.30.87.*]
    ale obrotów brak więc zaraz wszystko może runąć. bronić kursu !
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Wojtek [37.30.118.*]
    Nie ma co bronić kursu tylko cierpliwie czekać na 2 zł i wyżej warto poczytać raport za II kw. powoli rośnie nam wspaniała spółka na newconnect :)
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~fds [37.209.130.*]
    no jeśli by doszło do transakcji - sytuacja finansowa poprawiłaby się diametralnie nie wspominając o nowych możliwościach nowych klientach przejętych. tylko pytanie czy mają na to forsę?
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Wojtek [46.205.93.*]
    prawie 3,7 mln mieli na koncie więc nie widzę problemu te przejęcia będą tanie
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~dfas [93.154.180.*]
    no to faktycznie wyniki NIESPOTYKANIE OGROMNE.
    szkoda tylko że nikt nie chce sprzedawać :/
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Wojtek [46.205.97.*]
    Ciekawe co za głu... sprzedaje przy takich wynikach i wycenie ?
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~fdas [84.39.164.*]
    c/wk - 4 ;) ponad a reszty to nawet nie wspomnę :D
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~Wojtek [46.204.55.*]
    Mnie w przypadku tej społki bardziej interesuje ebitda a jej wysokość przy tej wycenie i perspektywach jest ok.
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~fdsa [151.248.45.*]
    wiesz tylko spółka może zarabiac miliony ale jeśli akcja jest warta (wg rynku ) ćwierć swojej aktualnej ceny to trudno będzie mówić o handlu , co nie zmienia postaci rzeczy, że to moja opinia i każdy ma prawo do swojego zdania . kupię za ćwierć ceny gdy c/wk wróci w okolice 1 z 4 :) pozdrawiam.
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~tygrysek [109.231.27.*]
    to jest spolka uslugowa a nie zaklad produkcyjny z maszynami i kominami. jak beda robic tak jak pisza w raportach,czyli wyplacac co roku coraz wieksza dywidende to c/wk bedzie roslo a nie malalo bo kapitaly nie beda za bardzo rosly (dywidenda) a wartosc spolki powinna rosnac jak beda wieksze zyski i wieksza dywidenda.wazny jest tez stan kasy na koncie bo maja jej 3,7 mln i niskie zobowiazania.
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~fdas [93.154.129.*]
    co nie zmienia postaci rzeczy że spółka jest obecnie trzykrotnie przewartościowana ( kurs akcji znaczy się ) :) po co dawać 1,2 skoro mogę dać właściwą cenę 40 groszy :)
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~xxx [31.2.30.*]
    hahahaha idac tym tokiem myslenia, zeby kupic akcje lpp będziesz czekal az spadną do 680 zł (bo lpp c/wk = 13), eurocashu az spadną do 5,80 zł (c/wk = 10,7) a CCC az spadną do 12,70 (c/wk = 8,5). Powodzenia :):):)
  • Re: Beda przejecia? Autor: ~fdsa [37.209.156.*]
    no to stary powodzenia życzę :D na pewno tyle zarobisz... krocie :D:D:D
[x]
IMS -0,77% 2,58 2023-03-29 16:41:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.