Największy jest Eurocash ok. 12 miliardów obrotów, za nim drugi Bać-Pol, który w 2015 chce mieć 5 miliardów obrotów.
Rozwija się coraz szybciej - patrz Piotr i Paweł i produkty pod własną marką.
Eurocash - kapitalizacja 8,5 miliarda z tego wynika , że Bać-Pol powinien powinien być w optymistycznych prognozach wyceniany na 3 miliardy...
Capital ma prawie 10 % Bać - Polu.
Zadanie:
Ile jest wart pakiet , który posiada Capital ? 300 milionów?
P.S.
Z tego wynika, że najbardziej obecnie najlepiej jest kupić akcje Capitala o kapitalizacji 30 milionów !!! ponieważ w jego wycenie Bać-Pol jest ,,za darmo"
Zresztą co tu dużo pisać wg. mnie obecny kurs Capitala nie uwzględnia nawet wyceny samego Geko-Plastu.
Tak więc , Duon, Piece, Bipromet,Onico i Bać-Pol są ,,za darmo"
Dalej nikt tego nie widzi - tak jak nie widział tego na Suntechu z NC, który przy kapitalizacji 2 milionów dostał 2,5 miliona dofinansowania...
w tym roku Onico może obrócić 400 mln .... tylko oni mają problem z marżą .... co może tez się zmienić i zysk wszystkich zwali z nóg że nie wspomnę o Dywidendzie
jeżeli chodzi o Baćka to może w 2014 zrobia ze 2,5 mld współpraca z P i P nie da im tego kopa obrotów to tylko współpraca
muszę tu przedmówcę poprawić Eurocash nie jest największy ,,, największa jest Biedronka która miała w 2012 roku 25 mld obrotów natomiast Eurocash po połączeniu z Tradis miał 15 mld
poza tym bardzo słusznie rozumujesz o czym nie raz pisałem CAP jest obecnie za darmo ale jeszcze trochę i będą się o niego zabijali a cena 20 zeta będzie ceną śmieszną jak teraz jest śmieszna cena 1,23 zł :-)
PS. Bać Polu nie nabędziesz obecnie nie jest spółka notowana ale wspominał Prezes Bać że chcą wejść na GPW a wprowadzi go kto DM CAP tylko pewno ze względu na przejęcia i padaczkę na GPW czekają z wejściem , wtedy Cap zarobi Krocie
Na miejscu Capitala nie spieszyłbym się z wyjściem z tej inwestycji.
Tak jak i z wyjściem z Gekoplastu i Onico.
Chociaż jak twierdzą wszystkie udziały mają na sprzedaż Tylko na razie nikt nie zaproponował im ,,odpowiedniej" ceny:)
Ostatnio polecałem Sevenet gdy był po 60 parę groszy - dzisiaj 1,3 zł, również Suntech -w zeszłym tygodniu wzrost o 140 %, teraz obstawiam Capital Partners i równocześnie Alkal z NC.
Jak te spółki odpalą podam następne.
Cap może odpalic po bardzo dobrych wynikach Onico z racji D , Duopn tez może pozytywnie zaskoczy jak i inne spółki Capa = to musi w koncu ruszyc tego dziada
Jeśli posiadasz aż takie pieniądze to śmiało - http://hale.jartom.com/nieruchomosci/Nowoczesny-magazyn-z-zapleczem-biurowym-Pruszkow-1845ahi2w Przynajmniej nie ma ryzyka, bo na nieruchomościach w dłuższej perspektywie czasu nie da się stracić.
Sevenet już 1,8 zł, Alkal odpalił 100 % a Cap powinien na dniach wyjść górą z trójkąta.
Jeżeli chcą tu zrobić hossę to czas najwyższy zacząć wspinaczkę.
Jak nie teraz to kiedy?
Myślicie, że CAPITAL PARTNERS szykuje jakieś IPO - i przez to te wzrosty? ;) W sumie dawno już nic nie wypuszczali na rynek, a coś by się przydało... Na przykład właśnie Bać-Pol...
Baćpol raczej nie wydaje mi sie jak juz to Gekoplast bo w grudniu 2013 roku połączyli gekoplast i gekokart i tu wydaje mi sie że predzej z tego zrobią IPO
W ubiegłym roku Gekoplast wypracował 75 mln zł przychodów i 3,23 mln zł czystego zarobku. Prognoza na ten rok przewiduje, ze oba wyniki wyniosą odpowiednio 76,5 mln zł i 4,09 mln zł, a w przyszłym roku 90,5 mln zł oraz 6,28 mln zł. – W ostatnich czterech latach zainwestowaliśmy około 18 mln zł, głównie w rozbudowę mocy produkcyjnych oraz zdecydowanie zredukowaliśmy koszty W efekcie mamy ogromny potencjał do dalszego wzrostu – twierdzi Górowski.
Dodaje, że spółka zdywersyfikowała też produkowany asortyment płyt z tworzyw sztucznych oraz zwiększa swoją aktywność na rynkach zagranicznych. Obecnie około połowę sprzedaży stanowi eksport do UE, głównie do Niemiec (daje 1/4 wpływów ogółem) i w mniejszym stopniu do Skandynawii oraz Czech i Słowacji.
Gekoplast jest obecnie piątym w Europie producentem płyty komórkowej z polipropylenu, czyli podstawowego wyroby który sprzedaje. Swój udział w tym rynku szacuje na 7,8 proc. W naszym regionie jest z kolei liderem z około 30-proc. udziałem. Ofertę spółki dopełniają płyty pełne oraz opakowania z tworzyw sztucznych.
Wypracowywanymi zyskami spółka chce się dzielić z akcjonariuszami. – Nasza polityka przewiduje przeznaczanie na dywidendę do 30 proc. zysku netto – informuje Górowski.