Dawno temu zarobiłem tu ładna kasę teraz obserwuję tylko .Czy bankrut zapewne tak sie stanie ich sprzedaż to powiązana jest z budowlanka bum był oni i wszystkie inne braże
powiązane z budownictwem musza runąć.Warto zapewne kupić lecz przy groszówkach
Możliwe że ktoś zechce wejść tylnymi drzwiami na GPW to kupi lecz wcześniej bęc na 30 a może mniej nawet 10gr.Ja tam wczśniej nie kupię .
nie ma mozliwosc zeby spolka spadla na 30gr bo to by oznaczalo kapitalizacje spolki na poziomie ok. 1 mln zł. Popatrz na Anti ktore prze kilka lat tracilo po 5 mln zlotych a mimo to ktos sie zdecydowal wejsc tylnymi drwiami do spolki na gpw juz przy kapitalizacji ok. 5 mln zl. A tu sytuacja jest znacznie inna i jka ktos bedzie chcial wejsc to z dnia na dzien odkupi pakiet kontrolny od glownych akcjonariuszy np. po 1,0-1,5 złotego i kurs od razu skoczy na nowo do 3-4 zlotych czyli do kapitalizacji ok 10 mln złotych co oczywiscie nie jest w cale duzo. Wprowadzi nowy biznes przyjmie animatora i ampli wejdzie na nowo do ciaglych z podwojnego fixa. Osobiscie uwazam ze papier juz jest na dnie i kierunek moze byc tylko jeden wzrostowy chocby pod katem wejscia inwestora do spolki. Jak sie zdenerwuja wlasciciele to zleca napisanie memorandum i rozesla po biurach maklerskich ze jest spolka do przejecia za grosze i mysloe ze nie ma takiej sily zeby nie znalazl sie chetny do badz co badz zdrowej spolki co najwazniejsze, ktora pokazal mal starte na poziomie 1 mln zlotych (to mala starta biorac pod uwage koszty wejscia na gpw i prog minimalnej kapitalizacji na poziomie ok 60 mln zlotych)
Podam ci ostatni przykład Wilbo sprzedali pakiet kontrolny po 33gr i co są na giełdzie resztę pod stołem a drobni kogo obchodzą Anti nie miało rzadych akcji uprzywilejowanych dlatego musieli dokupić z rynku .30gr więcej radze nie płacić