Dziwi mnie to że nikt nie kupuje!!!!!!!!
Spółka bardzo ciekawa, szybko rozwijająca się o dobrych perspektywach, wspaniałych wynikach ostatnich lat, najniżej wycenie od początku istnienia na giełdzie i bardzo dobrych wskaźnikach. Jeszcze jedno - perspektywa przyszłego rekordowego roku, a będzie na pewno rekordowy ze względu na EURO 2011.
Nie tylko Ciebie to dziwi. Dla mnie spadki na tej spółce udowodniły mi że żadne wyceny nie mają teraz sensu. Nie kupuje tylko z powodu braku gotówki, niestety.
Dokładnie. Ta spółka jest jedynym jak dotąd przypadkiem, gdy odstąpiłem od zasady "stop loss", bo nie mogłem uwierzyć w to, co widzę, chociaż plecy mam już takie, że słabo wierzę w zniwelowanie strat choćby w połowie. Oczywiście, recesja, oczywiście wycofują się fundusze, na innych stronach były jakieś wzmianki o zawirowaniach w sposobie pozyskiwania kapitału, itp., itd. Mimo wszystko - dziwi mnie to. Teraz patrzę już chyba tylko niemal dla niezdrowego sportu "jak daleko to spadnie"?
3 z przodu jest tak zachęcająca, że znów zacząłem pomagać zdesperowanym posiadaczom akcji w sprzedaży i jeśli za 3 kwartał utrzymają poziom zysku podobny do tego co udało się wypracować w ubiegłym roku to będę dalej systematycznie dobierał.
Zasada, żeby sprzedać i nie dotykać do póki nie zacznie rosnąć jest zabójcza dla kursów takich spółek - przykładów są dziesiątki.
Jeśli ktoś obstawia optymistyczny scenariusz, że świat nie rozleci się w najbliższych miesiącach to czego się bać przy takim kursie. Jak poprawia się nastroje i ludziki uwierzą, że to koniec masakry to wzrośnie w kilka sesji i znów będziemy na 6-7 zł. Fundy maja sporo tych akcji i małym nakładem przy takiej płynności mogą pomóc wrócić kursowi do poprzednich poziomów. Szczególnie jak trzeba będzie wycenić portfele.