Raczej nie jest to realne, zobacz gdzie i z jakiego powodu kurs tak runął. Zasłaniają się PFR, kombinują z podatkiem, samo szambo i pomyje wylewane na całkiem dobrą i jak na razie rentowną spółkę
pod info że jednak brak dywidendy spadało już z 10 razy, to może będzie pod to spadać jeszcze kilka kolejnych razy np. po Walnym, według mnie jak już pisałem jeśli byłaby dywidenda to najpierw urośnie kurs JSW a potem to oficjalnie ogłoszą, a nie odwrotnie ;)
Im bardziej spadnie, tym szybciej i więcej potem urośnie. Obecna cena to zaledwie jedna trzecia wartości księgowej, nie licząc ostatnich ponadprzeciętnych zysków...
Tu już spadło po 10 razy z każdego bzdurnego powodu, bank się sypie JSW spada, podatku dalej nie ma do końca marca JSW spada, Sasin pierdzi w radiu JSW spada, ku..... 8mld zysku JSW spada. Kto i co to ruszy? Chyba tylko przejęcie nam zostaje i skup akcji przez inwestora, który widzi potencjał w spółce
Ps. Węgiel ponad 300$ JSW spada, węgiel na liście strategicznych surowców JSW spada. Ktoś coś dopisze?
PIS nie dopuści do tego, żeby tak ogromny zysk dostał się w ręce opozycji, po wygranych wyborach! Dlatego na 100% sami zabiorą większą część tej kasy, ustalając maksymalną możliwą dywidendę!
Pieniędzy wszystkich nie moga zabrać ,bo ryle nie pozwola, po drugie są inni akcjonariusze i rok podatkowy jest zamknięty GROZI to pozwami,W UE jest ten podatek ale daremnie szukac tam SSP,dlatego ja dalej uważam że podatku za 2022 moze nie, być a zastąpi go max DYWIDENDA jesli chodzi o JSW Spółka zarabia ogromne pieniadze koksowy całyb czas jest w cenie $$ wysoko oby tak dalej KIedys marzeniem było by 250 $ w tym roku cały czas ponad 300$
Ta gadka jest nic nie warta PKN dało za....istą dywidende z 5 cio letnią gwarancją wypłacalności i co się z kursem dzieje ???? Od 2020 od maj była wtedy około 14 zeta siedzę na tej spółce JSW i zawsze jest wszystko na opak. TRyle już kasy i nerwów straciłem że szkoda gadać..