Jeśli chcesz kupić akcje i wspomóc jsw w wybiciu w gore kupuj tylko pakiety akcji 53 i 133 wystawione na sprzedaż. To są akcje funduszu który zaniża kurs zlecenia pojawiają się i na kupnie i na sprzedaży. Kupuje je żeby później wywalać i tak w kółko. Jeśli będzie mu zabierali akcje ze sprzedaży będzie musiał kupować je drozej
Czyli o co może chodzić z pakietami 133 kto to robi w jakim celu kto ma na to czas pieniądze i akcje Jest to po prostu bez sensu zagrywka. Tym powinna zająć się prokuratura i sprawdzić co się dzieje w GP na spółkach typu JSW
Ciekawostka, pamietacie sytuację na Lotosie gdy był za 2X(były reko na 0 xDD) i trolle na forum straszyły ze to "śmieć"(warto zobaczyć co się później działo z kursem), wtedy tamci akcjonariusze wykombinowali coś takiego... wystawili swoje akcje wysoko(np 70, czyli prawie x3 tyle ile wynosił kurs), przestali kupować akcje a po prostu ustawili się ze zleceniem kupna na nieco niżej niż wynosił kurs(np. Kurs byl 25, a oni mieli bardzo dużo zleceń na 24- nie pamiętam dokładnie), pojawiło się bardzo dużo ofert kupna na jednym poziomie.
A że ci co dolowali wtedy kurs tak naprawdę nie chcieli oddawać tyle akcji to musieli zmienić taktykę. Tam to wtedy podziałało, taka ciekawostka o której powiedział mi dawny znajomy. Myślę że fajna historia coś w stylu walki Goliata z Dawidem tyle że na gieldzie
Tylko zastanawiam się ile jeszcze tygodni będą wystawiać pakiety po 133 przecież wiadomo że chcą też zarobić i coś kombinuj nie oddałem ani jednej akcji
Argumenty konkretne wklej swoje konto zobaczymy czy jesteś taki kozak moje widzę że jesteś cienki bolek każdy tutaj se można napisać że będzie jutro sypał jesteś tylko zwykłą ulicą i leszczem na razie chłopaczku sypaczku
Dnia 2023-03-27 o godz. 18:11 ~Nbff napisał(a): > Argumenty konkretne wklej swoje konto zobaczymy czy jesteś taki kozak moje widzę że jesteś cienki bolek każdy tutaj se można napisać że będzie jutro sypał jesteś tylko zwykłą ulicą i leszczem na razie chłopaczku sypaczku
~Bor szybko nicki zmieniasz, czyżbyś się wstydził???
"W ocenie analityków walory spółki są niezasłużenie tanie i podtrzymują oni pozystywne nastawienie do JSW.
Po pierwsze patrzymy na pozycję gotówkową netto JSW, która obecnie sięga 7,9 mld zł i jest znacznie wyższa od bieżącej kapitalizacji rynkowej spółki. Po drugie perspektywy zysków na 2023 rok pozostają, naszym zdaniem, nadzwyczaj korzystne. Po trzecie, chociaż zakładamy, że ryzyko wprowadzenia podatku od nadzwyczajnych zysków w końcu się zmaterializuje, to nawet przy najgorszym scenariuszu jest mała szansa, by to wpłynęło na naszą ocenę, że walory JSW są śmiesznie tanie. I wreszcie ryzyko związane z wprowadzeniem regulacji metanu dotyczy dalekiej przyszłości, bo 2031 roku, zatem nie może być powodem zbyt niskiej wyceny rynkowej JSW" - napisano w raporcie."
"Projekt rozporządzenia w sprawie ustanowienia ram dla zapewnienia bezpiecznych i zrównoważonych dostaw surowców krytycznych - tzw. Akt w sprawie surowców krytycznych Komisja Europejska opublikowała w czwartek, 16 marca. Załącznikiem do tego dokumentu jest proponowana lista surowców krytycznych, na której po raz czwarty znalazł się węgiel koksowy - jego wiodącym producentem w UE jest Polska. Za produkcję węgla koksowego odpowiada Jastrzębska Spółka Węglowa (JSW). Projekt unijnego rozporządzenia będzie teraz przedmiotem prac Parlamentu Europejskiego i Rady UE."
"Siatkarze Jastrzębskiego Węgla pokonali na wyjeździe turecki Halkbank Ankara 3:1 (25:22, 25:23, 16:25, 25:22) w pierwszym meczu półfinałowym Ligi Mistrzów. Rewanż odbędzie się 5 kwietnia w Jastrzębiu-Zdroju."