Zdjęcie z Putinem będzie interesem tylko wtedy, gdy sprzeda się za wysoką cenę. Robienie sobie zdjęcia z kimkolwiek nie jest jeszcze interesem.
Jeśli chodzi o Jana Pawła II to raczej Putin chciał sobie ocieplić wizerunek niż odwrotnie i odwiedził papieża kurtuazyjne jak każdy przywodca odwiedzający Rzym.
Jeśli chodzi o Kaczyńskiego, to masz na myśli rozumiem Lecha jako prezydenta RP. Nigdy nie spotkał się z nim formalnie w spotkaniu dwustronnym, by omawiać jakieś wspólne polsko-rosyjskie sprawy. Doszło do podania sobie kurtuazyjne ręki w Lahti w 2006 r, a także był obecny na Westerplatte obok Merkel i Putina 1 września 2009, ale wówczas o spotkaniu raczej mowy nie było, w przeciwieństwie do tego co wiemy o spotkaniu Tuska z Putinem na molo.
Pewnie lepszy dialog a Rosją jakiej nie ma.to w sumie nic dziwnego u pispospolstwa i faszystowskiej prawicy.rozmawiac z kimś kto nie istnieje.to trochę jak modlitwa
Odgrzewasz stary kotlet milion razy tutaj obrabiany i tłumaczony. Przeczytaj dokładnie całą treść i zobacz kiedy, do kogo, w jakich okolicznościach to wygłosił.
Nie wiem czy pamiętasz tamten dzień, jeśli tak to wiesz jakie były wtedy emocje. Co mogło się wydarzyć, ale dzięki takiej mowie jaką wtedy wygłosił się nie wydarzyło. Na tym polega wielkość i mądrość polityka. Donald nigdy się tego nie nauczy, on woli kolaborować, szczuć, niszczyć i straszyć.
Wklejaj sobie wklejaj tę odezwę, tylko pokaż że rozumiesz co jest w niej zawarte.
Totalne media jak mantra nadają tej odezwie tytuł na użytek polityczny: do przyjaciół Rosjan, do przyjaciół Moskali, do braci Rosjan, a tak naprawdę brzmi: Przesłanie Jarosława Kaczyńskiego do Rosjan.
I nie ma tam wyznania miłości. Jest odniesienie do trudnej historii, ale też podziękowanie dla tych, którzy potrafili przyjść na miejsce katastrofy, pomodlić się, złożyć kwiaty i zapalić znicz.
No nie jest to do końca prawda … ale powiedzcie czy jesteście w stanie powiedzieć co naprawdę pozytywnego zrobił Tusk w czasie swoich rządów … i zostawmy gazoport bo to nie był pomysł PO i całe szczęście, ze w ramach ocieplania stosunków z Rosja z niego nie zrezygnowali - tylko go dokończyli …
Dnia 2023-03-19 o godz. 14:30 ~Wyborca napisał(a): > No nie jest to do końca prawda … ale powiedzcie czy jesteście w stanie powiedzieć co naprawdę pozytywnego zrobił Tusk w czasie swoich rządów … i zostawmy gazoport bo to nie był pomysł PO i całe szczęście, ze w ramach ocieplania stosunków z Rosja z niego nie zrezygnowali - tylko go dokończyli …
Naiwny pisaku: Rząd wykonuje decyzje parlamentu!!! Czy Tusk samodzielnie może coś zrobić? Tak. Wygrać debatę z Kaczyńskim.
Ziutek! Na początek jeśli twój nick jest zdrobnieniem Twojego imienia, to przyjmij szczere imieninowe życzenia wszystkiego co najlepsze, jeśli masz inne imię - pomiń ten wstęp.
A teraz do rzeczy.
>>przypominam.Masło maślane. A co z odgrzewanym kotletem?<<
Odpowiedziałem już ~Dojnejzmianie, cofnij się na wpis z godz. 14.06. Czego jeszcze byś chciał się dowiedzieć?
>>Rząd wykonuje decyzje parlamentu!!!Czy Tusk samodzielnie może coś zrobić?<<
Wtedy większość parlamentarna należala do koalicji PO PSL, Tusk był reprezentantem tej większości tak jak Morawiecki dzisiaj. Rząd składa projekty ustaw, a większość parlamentarna to przeglosowuje. Więc trzeba tylko chcieć. Najwyraźniej nie chciało się Tuskowi.
Czy jest w stanie dzisiaj wygrać debatę z Kaczyńskim? Myślę, że jest zainteresowany, by do takiej debaty nie doszło.
Dnia 2023-03-19 o godz. 15:35 ~Dewajtis napisał(a): > Ziutek! Na początek jeśli twój nick jest zdrobnieniem Twojego imienia, to przyjmij szczere imieninowe życzenia wszystkiego co najlepsze, jeśli masz inne imię - pomiń ten wstęp. > > Ok. Jeśli to, nie szyderstwo
> > Odpowiedziałem już ~Dojnejzmianie, cofnij się na wpis z godz. 14.06. Czego jeszcze byś chciał się dowiedzieć? > > Twoja odpowiedź na mój post jest z 14.07 Czasami, nie manipuluj!!! To łatwo sprawdzić > > > > Wtedy większość parlamentarna należala do koalicji PO PSL, Tusk był reprezentantem tej większości tak jak Morawiecki dzisiaj. Rząd składa projekty ustaw, a większość parlamentarna to przeglosowuje. Więc trzeba tylko chcieć. Najwyraźniej nie chciało się Tuskowi. > > Czy jest w stanie dzisiaj wygrać debatę z Kaczyńskim? Myślę, że jest zainteresowany, by do takiej debaty nie doszło.
Jak napisałeś rząd składa projekty, premier je kontrasygnuje. Jeśli coś premierowi się nie chciało to jest od tego instytucja TS. Poszukaj Sobie w necie odpowiedzi Kaczyńskiego na zaproszenie do debaty, bo mnie nie interesują Twoje przemyślenia
>>doszło.Jak napisałeś rząd składa projekty, premier je kontrasygnuje. << a większość parlamentarna robi resztę. Chciał podnieść wiek emerytalny? Podniósł. Mógł w ten sposób zrobić dużo. Gdyby chciał. Ale mu się nie chciało.
Dnia 2023-03-19 o godz. 16:16 ~Dewajtis napisał(a): > > > > >>doszło.Jak napisałeś rząd składa projekty, premier je kontrasygnuje. << a większość parlamentarna robi resztę. Chciał podnieść wiek emerytalny? Podniósł. Mógł w ten sposób zrobić dużo. Gdyby chciał. Ale mu się nie chciało.
Mówiąc Tusk mówimy o Radzie Ministrów. Nie łap za słowa. Używamy potocznych określeń. Przecież wy Totalni też za wszystko obwiniacie personalnie używając nazwisk Morawiecki, Kaczyński itd.
Dnia 2023-03-19 o godz. 16:44 ~Dewajtis napisał(a): > Mówiąc Tusk mówimy o Radzie Ministrów. Nie łap za słowa. Używamy potocznych określeń. Przecież wy Totalni też za wszystko obwiniacie personalnie używając nazwisk Morawiecki, Kaczyński itd.
NIE IDŹ NA ŁATWIZNĘ, STARAJ SIĘ PROSTOWAĆ RZEKŁAMANIA
Wy nie oznacza, że tak zwracam się do Ciebie. Zważ, że ten tekst czyta więcej osób i moje komentarze kierowane są również do nich. Odczuwam to za każdym razem, gdy po moim wpisie rzuca sie na mnie cala wataha rozwścieczonych gości.
Jakie przekłamania? Daj spokój, polej sobie na drugą nóżkę imieninowej okowitki. Szanuj się. Używamy potocznych pojęć, każdy to rozumie, a Ty nie mając argumentów czepiasz się szczegółów. Nie baw się w to, bo literatem zostaniesz.
Pewnie, ze chodzi o rząd Tuska POmatołku … przecież do czego nadaje się sam Tusk to już jego syn powiedział - podsłuchany - konkretne projekty - może jako 1 to Orliki … bo duże stadiony na Euro to jest teraz co miesiąc wtopa w samorządach na która się wszyscy składamy
Dnia 2023-03-19 o godz. 13:50 ~Dewajtis napisał(a): > Odgrzewasz stary kotlet milion razy tutaj obrabiany i tłumaczony. Przeczytaj dokładnie całą treść i zobacz kiedy, do kogo, w jakich okolicznościach to wygłosił.
Odgrzewam? Bo to wasza pożywka, albo kopiecie w przeszłości, albo gdybacie o przyszłości oderwani od rzeczywistości
Dnia 2023-03-19 o godz. 14:07 ~Dewajtis napisał(a): > Teraźniejszość jest mocno zależna od przeszłości. Wiem, że chcielibyście o wielu rzeczach dzisiaj nie pamiętać, dlatego wam to przypominam.
Kaczyński też nazwał ruskich przyjaciółmi - jakoś ci to nie przeszkadza. Takie były czasy. Pomyliłeś fora - to nie polityczny, przenieś się ze swoją nienawiścią na inne forum....