• Czego Wy się boicie???? Autor: ~Kirikou [89.68.37.*]
    Spółka dynamicznie się rozwija przecież widać to w raportach finansowych. W niedługiej przyszłości oddaje nowe inwestycje które jeszcze bardziej pozytywnie wpłyną na jej wyniki finansowe. Z zarządu w poprzednim roku ładnie skupowali akcje chyba nie po to aby stracić? Oni wiedzą najlepiej co w trawie piszczy!!!
    Płacą dywidendę może ona z kapci nie wyrywa ale robią to co roku od paru lat (jak zyski będą rosły to i dywidenda)
    Małe FF którego się tak tu wszyscy boją o niczym nie świadczy wręcz przeciwnie łatwo można zrobić tu jazdę bez trzymanki (popatrzcie na wykres 2020r parę sesji i było 13zł) Zdjęcie z giełdy zawsze jest możliwy zrobią walne, przegłosują i żegnamy się z GPW (władze na razie nie mają takiego zamiaru o czym informował na czacie przedstawiciel spółki)
    Myślę że o to całe zdjęcie z giełdy mogą się obawiać Ci co "wiszą" ty powyżej 10zł bo jak zrobią przymusowy wykup i dadzą 5-6zł za akcje to oni będą w plecy....(Ci co mają po obecnych cenach mogą spać spokojnie..)
    Podobnie zrobili w 2020 roku z ERGISEM akcje latały po 2.5zł zrobili wezwanie po 3zł a po miesiącu podwyższyli na 3.88zł i zrobili przymusowy wykup ( jak ktoś miał do tych powiedzmy 3.5zł na tym nie stracił!!!) Nadmieniam że tam FF było większe niż 30% (świadczy to o tym, że jak chcą większościowi to mogą każdą spółkę zdjąć z giełdy)

Są to moje osobiste spostrzeżenia i decyzja o wejściu w spółkę należy podjąć osobiście..
    Pozdrawiam
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Piotr [5.174.219.*]
    Trafne spostrzeżenia poparte faktami a nie domniemaniami i emocjami. .
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~max [77.65.97.*]
    +1.
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~wydygany [5.173.20.*]
    Boimy się, że trzeba było brać PCC Rokita, a nie PCC Exol.
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Klm [31.183.244.*]
    Kto się boi, ja już zapakowany po same jajka i na ładnym plusiku juz.Poważne zyski dopiero się zaczynają, wiec i jazda tu się dopiero zacznie. Zobaczymy też jaką dywidendę ogłoszą, bo myślę, że mogą zaskoczyć wszystkich in plus ( po coś się zarząd obkupil). Po raporcie będziemy mądrzejsi na ile będą sobie mogli pozwolić.
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~jw [5.173.151.*]
    W zeszłym roku pozwolili sobie na 36% zysku na dywidendę.
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Klm [31.0.182.*]
    A dwa lata temu?
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~jw [5.173.20.*]
    A trzy lata temu? A jaka jest średnia stopa dywidendy za ostanie 5 lat? Około 5%, mniej niż na obligacjach... Nie, że to jest zła spółka (po 3 ziko była fenomenalna, nie wspominając o okolicy 2), ale hurra optymizm może się źle skończyć...
    Ok, zobaczymy moim zdaniem zarząd się nie obkupil właśnie teraz żeby stracić, ale ok zobaczymy. Zwroc uwage, że zyski przez duże Z się dopiero zaczynają.
    Duże zyski zaczęły się od Q4 2021. Za ten rok zysk w Q3 mniejszy niż w Q2, a w Q2 mniejszy niż w Q1. Dlatego myknąłem z Exola na Rokitę.
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Kris [46.204.4.*]
    Tez o tym myslalem jednak kurs Rokity jest jednak juz nieporownywalnie bardziej podbity niz Exola
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Ciekawski [89.78.201.*]
    P/E Rokity raptem 4, pewnie wkrótce kurs ruszy. Ale ja jednak wolę Exola. Tam się więcej dzieje.
    Mnie przekonują zakupy insiderow, niebawem się wyjaśni, już poniedziałkowe wyniki powinny cos powiedzieć
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~jw [5.173.151.*]
    Buchachacha, kurs Rokity podbity? Sprawdź sobie C/Z Rokity i Exola. ps. Rozumiem, że „myślisz” na zasadzie: „akcja po 4 - tanio, akcja po 115 - drogo”.
    Kupiłeś Rokite i przychodzisz na Exola zniechęcać do spółki? Nieźle
    Otóż Exol prawdopodobnie wykaże dużo większy wzrost procentowy zysków teraz i w przyszlosci, więc ja stawiam na Exola, niebawem się okaże kto postawil na lepszego konia
    Exol to mniejsza firma, więc inwestycje procentowo ją wyniosą na zupełnie inny pułap
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Sss [159.205.101.*]

Autor: ~Klm [31.183.244.*] 2023-03-18 17:15
    Opublikowano przy kursie:  4,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%
    Re: Czego Wy się boicie????

Exol to mniejsza firma, więc inwestycje procentowo ją wyniosą na zupełnie inny pułap

100/100 a drukarze głupot dalej będą pisać świątek, piątek. Ja stawiam na PCX i zobaczymy jak ruszą wszystkie inwestycje co będą pisać i gdzie ci pseudo inwestorzy.

• Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Kris [89.174.144.*]
    ...czytaj dokladnie co napisalem "kurs podbity" czyli ile urosl w ostanim czasie w porownaniu z Exolem
    Exol, kurs: 4,00. Kurs rok temu 2,52 (+59%), najniższy kurs z 52 tyg. 2,12 (+89%) Rokita, kurs: 115,4. Kurs rok temu 96,2 (+20%), najniższy kurs 52 tyg. 70,2 (+64%). Napisałbym też coś o C/Z i dywidendzie, ale nie zrozumisz… 
  • Re: Czego Wy się boicie???? Autor: ~Twardy [31.60.80.*]
    Napisz lepiej coś o potencjale rozwoju exol vs. Rokita.
    Bo tu też jest duża różnica. Ale na plus dla exol.
    Tak tak C/z jedyny wskaznik ktorybjestes w stanie w paru procentach zrozumiec
    Albo odopowiedz ma pytania: to po co jestes na forum Exola i po co sie przez pol roku obkupywal zarzad
[x]
PCCEXOL -1,52% 3,25 2023-05-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.