• universe.yt Autor: ~KLdominik [10.42.3.*]
    broker, platforma universe.yt , okazuje się że mają wiele stron, różne końcówki początki - universe.co.com / trading.universe.yt / trading.universe.tech / universe.tech itp , ogólnie sądzę, że zostałem potraktowany nieprofesjonalnie, wprowadzony w błąd i mam podeżenie że już nie zobaczę swoich pieniędzy które namówili mnie do wpłat i handlu, czy ktoś miał styczność z tym brokerem aby mi napisać, czy są legitni i czy trzeba faktycznie opłacić jakieś podatki (i to na konto prywatne księgowej) żeby móc zlecić wypłatę swoich środków?
  • Re: universe.yt Autor: ~OD [90.247.96.*]
    Próbowałeś juz coś wypłacić z platformy? Działam na niej od miesiąca tez się zastanawiam czy to nie ściema. Ogólnie na razie jest wszystko ok zobaczymy kiedy dojdzie do wypłaty środków...
  • Re: universe.yt Autor: ~aacenty [185.107.56.*]
    250 $ + 500 $ - strata! Nie mogę wypłacić. Zarobiłem z tym depozytem 7 tys $ i mogę wybrać niby tylko całość. Bzdura i złodziejstwo!
  • Re: universe.yt Autor: ~kazimierzwątalski [212.8.250.*]
    styczeń i luty prowadzili mnie. Zielinski Antoni i jakaś tam Dagmara. Włożyłem do nich depozyt o wartości przeszło 130 tys pln. Wypracowaliśmy zysk na ponad 2 tysięcy transakcjach prawie 560 tys pln (przeliczone z usd) . Od 5 marca próbowałem wypłacić pieniądze, bez powodzenia. Na jeden z grup facebook opisali universe.yt , to jak kradną i oszukują!! w domu rodzina nie wie co zrobiłem. Mam nadzieję że się nikt nie dowie i.na czas pieniądze odzyskam, tyle że nie ma 100% pewności że to się uda. Prawnicy mi gwarancji nie dają.
    Dopiero na koniec miesiąca ma ruszyć sprawa. Na szczęście miałem jeszcze resztę pieniędzy żeby koszty sprawy opłacić ( :( nie małe ) .
    Podobno oszukanych jest znacznie więcej, może nawet setki ludzi!!
    Nie dajcie się oszukc!! universe.yt tylko oszukuje i mami!
    Jest kilka prawników i kancelarii w Polsce którzy się nimi zajmują. nie znam żadnej z nich (w sumie nigdy nie musiałem korzystac). O dzwoniłem 4, skorzystałem z usług tej z pod nr 696718446. W czwartek załatwiliśmy formalności no i czekamy na złożenie zawiadomienia.
    Można się zgłaszać jeśli ktoś miał podobny problem, albo jeszcze dam im swój pesel albo inne dane!! Może jak będzie nas więcej to szybciej pójdzie sprawa...
  • Re: universe.yt Autor: ~Jacek [10.102.52.*]
    Wszystko jest dobrze. Wpłaciłem podatek i dostałem zwrot na swoje konto bankowe, podatek jest potrzebny ponieważ zobowiązuje licencja
  • Re: universe.yt Autor: ~KrzysiekBen [10.42.8.*]
    ~Jacek - opowiadasz bzdurę! opłacenie podatku bo tak zobowiązuje licencja?? - przecież to wierutne kłamstwo i scam którym posiłkują się pseudobrokerzy! nie słuchajcie tego człowieka. universe.yt działa tak samo jak stary bitcenter albo obecny pixpal pro, każą wpłacać masę kasy na inwestycje, a nie można wypłacić ani centra. opłacisz wyimaginowany podatek, później się okaże że za późno był wpłacony i pieniądze znów urosły i ponownie trzeba opłacić, następnie niby już jest wypłacony ale AML zablokuje wypłatę i znów każą coś wpłacać , tu znów inne wymyślą problemy itp, i nie da się kasy odzyskać. Poza tym co mają licencje do przepisów skarbowych i innych nadrzędnych!!?? od kiedy płaci się podatek nim się uzyska zarobione środki?? poza tym setki osób od universe chciało wypłacić tylko zainwestowane środki - od nich też kazali płacić podatki - jakim prawem ja się pytam? od kiedy od wkładu własnego ponosi się opłatę podatkową? piszesz jacku bzdury!! jedyna kasą na jakąś można liczyć z wpływu na własne konto, to jak ktoś inny zostanie oszukany i przeleje wam kasę na wasze konto prywatne , a to tylko po to byście wyprali kasę dla brokera i puścili mu ją dalej !!
  • Re: universe.yt Autor: ~Pawełkrynicki [89.64.125.*]
    pseudobrokerzy! nie słuchajcie analityków ani brokerów czy ich kierowników, albo księgowych, każdy universe.yt kamie i zrobi wszystko żeby wyciągnąć od was kasę!! i jest to prawdą że Universe działa tak samo jak stary bitcenter albo obecny pixpalpro.com, szybkie wpłaty, najlepie z revoluta na binance, a dopiero później na konta związane z ich serwerem, albo najlepiej prosto na konta zagraniczne jakieś litweskie czy ukraińskie. Ja wpłacałem niestety na ich prywatne konta, albo stety bo dzięki tamu odzyskałem utracony majątek i to określenie majątek to tak na poważnie, bo przelałem im 160 300 zł, moje i żony pieniądze odkładane na dość poważny cel.
    Poza tym oni nie mają licencji co potwierdza już obecnie knf w PL i w rosji. Ich adres z ich strony Headquarters: Glandore office 2th floor
    City Quarter, Lapp's Quay Cork City, Ireland - to też bzdura, fikcyjny adres, do mnie dzwonili z estonii tak naprawdę, a numery pokazywały niby anglię / londyn. porady dotyczące tych ludzi można znaleźć u pana Szpunara 696718446. jeśli dałeś się oszukać, nie możesz tak jak ja nie mogłem, wypłacić pieniędzy, albo zainstalowałeś andy desk, bądź jeszcze gorzej po prostu wysłaliście im skany albo dane dowodu osobistego czy innego dokumenty, to jak najprędziej trzeba to wszystko zastrzec w urzędzie, o tego zmieniać hasła gdzie się tylko da, bo będą was jeszcze więcej okradać
  • Re: universe.yt Autor: ~OD [90.241.5.*]
    Cześć czy możemy się skontaktować prywatnie na whatsapp lub e-mail mam podobna sytuacje.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.213.155.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~kamil_J_astrzębski [87.249.133.*]
    universe nie odda ci pieniędzy jeśli z nimi zainwestujesz, nie ważne ile wpłacisz, mają "skarbonkę bez dna" - każda suma zostanie przyjęta, pomnoży Twój kapitał, ale już go nie zwróci, ani tego co wpłacisz ani tego co zarobisz, a jeśli już dostaniesz jakieś pieniądze, to od innego naiwniaka takiego jak ja czy ty, no i jednak bedzie trzeba taka wypłatę zwrócić aby być czystym ...
    696718446 zostawiam dla potrzebujących, to kontakt, nie do mnie, a do mojej mecenaski i jej biura, które prowadzi mi sprawę, bo bez sadu i postepowania się nic nie uda od nich wyplacic, stopięćdziesiat tysiecy zainwestowanych, nie liczę zysku, choc tez jest dodany z koniecznosci do sprawy, ale zobaczymy jak to bedzie, jest opacja na postepowanie grupowe, wiec jesli ktos ma z nimi problem, to samiało i warto sie zglosic !
    od grunia przez 4 miesiące mnie oszukiwali a ja się dawałem jak mało kto :/, uważajcie na tych oszustów!
  • Re: universe.yt Autor: ~Stanley [194.116.166.*]
    Mnie też oszukali namówili na wpłatę pieniędzy na konto handlowe i nie mogę odzyskać pieniędzy
  • Re: universe.yt Autor: ~marek [37.19.205.*]
    UWAGA. Platforma inwestycyjna - Uważajcie!! to wyrafinowani i beszczelni oszuści są wskazani w knf i ostrzeżeniach forex w PL i na świcie! wpłacicie pieniądze to je stracicie!
  • Re: universe.yt Autor: ~Krzysztof [86.22.255.*]
    To oszuści zakończ granie jak najszybciej
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.116.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.83.*]
  • Re: universe.yt universe Autor: ~antonio93 [146.70.83.*]
    oj dominiku, ja swoje nerwy juz potracilem przez nich i pieniadze zresztą też..... miałem nawet kredyt brać, bo myślałem sobie, że jak się faktycznie tak szybko można pomnożyć pieniądze to nie dość, że spłącę prawie od razu kredyt to jeszcze zarobie dodatkowo.. no co ja ci powiem, tragedia ale ludzie z fb polecali mi kancelarie wiec dzown tu 696718446 i podpytaj moze czy maja grupowe jakies teraz
  • Re: universe.yt universe Autor: ~antonio93 [146.70.83.*]
    universe.yt universe to oszuści to złodzieje łotry i potwory !!
  • Re: universe.yt universe Autor: ~darokornel [146.70.120.*]
    moja sprawa też zgłoszona już, universe ukradło mi 10 tysięcy, nie liczę tu zarobku, bo byłoby ponad 60 :/,
    w tej samej kancelarii zgłosiłem, jutro idzie zawiadomienie i czekamy
Zapisz się na bezpłatny newsletter Bankier.pl