Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia. Tka jest moja spekulacja.:)
Dnia 2023-01-24 o godz. 11:59 ~BBI napisał(a): > Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia. > Tka jest moja spekulacja.:)
Dziś skup idzie bardzo słabo, jeśli w ogóle prezes skupuje. Po prawie 4 godzinach sesji wolumen obrotów wynosi 274 akcje.:)
Dnia 2023-01-24 o godz. 11:59 ~BBI napisał(a): > Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia. > Taka jest moja spekulacja.:)
Spekuła znowu kupuje własne akcje, żeby zachęcić do kupowania innych. Ale tych innych tu nie ma. Po blisko 5 godzinach handlu mamy 11 transakcji. Gdzie ten popyt. Za mało transakcji, żeby w ogóle myśleć o ew. pojawieniu się inwestorów. To, co widzimy, jest wyłącznie manipulacją, kursem i wolumenem. I wprawdzie spekuła może w ten sposób podnieść kurs nawet do 6 złotych, ale na małych wolumenach, ale raczej na to się nie zdecyduje, bo po drodze może pojawić się druzgocąca podaż ze strony drobnicy. I kurs znowu wróci do 3,xx/:) Taka jest moja spekulacja.
Dnia 2023-01-24 o godz. 11:59 ~BBI napisał(a): > Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia. > Tka jest moja spekulacja.:)
I nawet info o zakupie akcji przez prezesa, 24 k, nie wywołała zainteresowania inwestorów. Co z tego bowiem wynika, że prezes kupił 24 k akcji? Nic. Nawet gdyby kupił 2,4 mln akcji, to nic by to nie zmieniło w sytuacji spółki. Podejrzewam, że cała ta zagrywka z zakupem ma służyć powstrzymaniu spadków kursu przed kłopotami z wykupem obligacji. I oczywiście całkiem przypadkiem wczoraj mieliśmy spory, jak na BBI, wolumen obrotów: >64 k akcji. Transakcja była umówiona, tzw. crossówka, więc możemy podejrzewać, że była to wymiana protfelowa. Nic nowego, zagrywki się nie zmieniaja, a skutek żaden. Jak widzimy po dzisiejszym zachowaniu kursu i skromniutkim wolumenie, te zabiegi nic nie dały. Taka jest moja spekulacja.