• 805 akcji:) Autor: ~BBI [78.10.207.*]
    Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia.
    Tka jest moja spekulacja.:)
  • Re: 805 akcji:) Autor: ~lekarz [5.62.41.*]
    jutro dostawa o 11 godz
  • Re: 805 akcji:) Autor: ~BBI [78.10.207.*]
    Dnia 2023-01-24 o godz. 11:59 ~BBI napisał(a):
    > Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia.
    > Tka jest moja spekulacja.:)

Dziś skup idzie bardzo słabo, jeśli w ogóle prezes skupuje. Po prawie 4 godzinach sesji wolumen obrotów wynosi 274 akcje.:)
    > Tyle średnio miesięcznie akcji skupił prezes od końca listopada 2019 roku, to jest od scalenia. 805 akcji, to powinno dać do myślenia tym, którzy przywiązują wagę do skupu akcji w celu umorzenia. Przypomnę, że obecnie wolumen skupu wynosi mniej niż 1 mln akcji, a zatem w dotychczasowym tempie skup powinien zając prezesowi ok 1200 miesięcy, czyli 100 lat. To pokazuje fikcje skupu akcji w celu umorzenia.
    > Taka jest moja spekulacja.:)

Spekuła znowu kupuje własne akcje, żeby zachęcić do kupowania innych. Ale tych innych tu nie ma. Po blisko 5 godzinach handlu mamy 11 transakcji. Gdzie ten popyt. Za mało transakcji, żeby w ogóle myśleć o ew. pojawieniu się inwestorów. To, co widzimy, jest wyłącznie manipulacją, kursem i wolumenem. I wprawdzie spekuła może w ten sposób podnieść kurs nawet do 6 złotych, ale na małych wolumenach, ale raczej na to się nie zdecyduje, bo po drodze może pojawić się druzgocąca podaż ze strony drobnicy. I kurs znowu wróci do 3,xx/:)
    Taka jest moja spekulacja.
    > Tka jest moja spekulacja.:)

I nawet info o zakupie akcji przez prezesa, 24 k, nie wywołała zainteresowania inwestorów. Co z tego bowiem wynika, że prezes kupił 24 k akcji? Nic. Nawet gdyby kupił 2,4 mln akcji, to nic by to nie zmieniło w sytuacji spółki.
    Podejrzewam, że cała ta zagrywka z zakupem ma służyć powstrzymaniu spadków kursu przed kłopotami z wykupem obligacji. I oczywiście całkiem przypadkiem wczoraj mieliśmy spory, jak na BBI, wolumen obrotów: >64 k akcji. Transakcja była umówiona, tzw. crossówka, więc możemy podejrzewać, że była to wymiana protfelowa. Nic nowego, zagrywki się nie zmieniaja, a skutek żaden.
    Jak widzimy po dzisiejszym zachowaniu kursu i skromniutkim wolumenie, te zabiegi nic nie dały.
    Taka jest moja spekulacja.

• Re: 805 akcji:) Autor: ~Aga [46.204.44.*]
  • Re: 805 akcji:) Autor: ~oko [37.120.192.*]
    trzeba wyprowadziuc goscia z tego forum BBi
  • Re: 805 akcji:) Autor: ~internista [195.3.223.*]
    wolumenum czopkow 110
  • Re: 805 akcji:) Autor: ~BBi [193.34.212.*]
    lubie czerwien taka moja spekulacja
[x]
BBIDEV -3,66% 4,74 2023-12-01 16:43:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?