"... z bardzo podobną sytuacją mieliśmy do czynienia w drugiej połowie listopada. Wtedy Asbis również zakończył niewielką konsolidację wybiciem dołem i otwartą luką bessy. Na kolejnej sesji ta luka już ostała domknięta, a 1,5 tygodnia później kurs wybił się powyżej ostatnie szczyty. Kto wie, może ten scenariusz się powtórzy."
1,5 tygodnia i wracamy na nowe ATH. Wystarczy przeczytać dzisiejszy komentarz prezesa do wyników.
I tak będę robić. Spółka dobrze zarządzana, niebawem dywidenda, rozwija się. Cierliwi zarobią. Większość akcji mam kupionych na dołku wojennym i nikomu ich nie oddam. Musicie się bardziej postarac
Mamy asbis w bosiu na 2023. Przyjdzie info o dywidendzie to ludzie będą brać po ile kurs będzie. Dla mnie nic się nie zmienia. W tym roku kurs akcji w okolicach 40 zł.
Wtedy Asbis również zakończył niewielką konsolidację wybiciem dołem i otwartą luką bessy. Na kolejnej sesji ta luka już ostała domknięta, a 1,5 tygodnia później kurs wybił się powyżej ostatnie szczyty. Kto wie, może ten scenariusz się powtórzy.
„Spowolnienie gospodarcze może wywołać pewne zawirowania w branży, ale trend jest jasny. Analitycy widzą duży potencjał wzrostu w dystrybucji IT.”
„Akcje nie osiągnęły jeszcze cen docelowych z grudniowych rekomendacji analityków – według nich AB ma jeszcze 32-44 proc. potencjału wzrostu, NTT System 55 proc., Action 18 proc., a Asbis ponad 80 proc.”