Przy 10k sztuk i redukcji 95 procent plus coś można zarobić. Ale niewiele :-). 500 na 10000 szt. w skup odkupienie 500 z powrotem da po odliczeniu kosztów manipulacyjnych z 1500 PLN i kupę czasu na załatwianie. Mi by się nie chciało. A redukcja będzie większa.
Przecież to jest realizacja programu skupu akcji własnych przyjętego przez WZA i nie ma znaczenia czy zarząd ustali cenę 80zł czy 100zł czy 200zł... Jest na to przeznaczona określona kwota, będą zapisy a redukcja nie będzie 95% tylko ponad 99%, chyba że pojedynczy mali akcjonariusze się nie zgłoszą to będzie powiedzmy 98,5% redukcji... I na tym info taki entuzjazm? :))))
Mój przypadek, mam 2k akcji. Wydanie papiera w dm, opłata za blokadę 150 PLN. Redukcja 99 procent :-). Sprzedaje 20 szt. Różnica kursu 35pln, zarobek 700 - koszty, połowa moze do kieszeni. Jak ktoś ma duuuuzo funduszy i skupi z rynku, nie podnosząc zbytnio ceny, 50k akcji to zabawa w miarę opłacalna.
O czym ty piszesz kurs był na swoich minimach nie widzianych od lat mimo że spółka stabilna zyskowna wypłacająca od dwóch lat solidne dywidendy , owszem ten rok był słabszy ale wyniki za III kwartał pokazują poprawę po restrukturyzacji Elzabu i uzyskaniu rentowności m-platformy co nastąpi w przyszłym roku powrócimy do dobrych wyników i dywidendy stąd kurs idzie do góry a ten skup akcji to szkoda komentować
Zyskowna? Jeszcze tylko brakuje żebyś napisał że niezadłużona. HAHAHA
Mam te papiery, ale to jak Zarząd w informacjach do mediów manipuluje to można się uczyć od nich!
Np. ich kłamstwa o przejściu do strategii wypłacania dywidendy - a potem brak zysku (o czym najprawdopodobniej wiedzieli już w momencie gadania o "wieloletniej strategii dywidendowej")
Niestety ta spółka się zwija - rynek ocenia to podobnie i to widać po zachowaniu kursu... Chciałbym żeby dno już było, ale do tego niezbędna jest poprawa zyskowności - czyli pewna restrukturyzacja kosztowa .