Gdy półtora roku temu przy poziomach 2.2 pisałem, że za rok mieć będziemy tu ponad 3 to prawie wszyscy mnie wyśmiali. A gdy 10 miesięcy temu zapytałem nieśmiało o przypuszczalny związek Famura z atomem. To napisano mi, że to nie ta liga...Jak ktoś mądry i cierpliwy to tu zarobi dużo $$$
Krewni Królika na pewno już wiedzą. Tym razem nie ma tajemniczego rajdu w górę, które obserwowaliśmy poprzednio przed pojawieniem się oficjalnych komunikatów w EBI / ESPI. Jak to interpretować?
Po obrotach i kursie widać, że fundy wyczekują, a Ulica nie lubi niepewności i realizuje groszowe zyski. Jeśli nie pojawi się do końca dnia komunikat że nie zapłacili, w przyszłym tygodniu wrócą fundy i będziemy się powoli witać z 4 z przodu.
Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby podpisali aneks mówiący o wzroście ceny o 38 milionów i się teraz wycofali. Już poprzednio Famur komunikował, że ostatnie przełożenie transakcji miało związek z zamierzonym podniesieniem ceny.
Może być i tak. Kupowałem po 780-820 groszy, sprzedałem miedzy 1550 a 1600 groszy. W dodatku pisałem na forum l, ze wychodzę, bo cenybstali na rynkach światowych lecą w dół, ale wtedy rosło każdego dnia po kilka % i zginęło w zalewie euforycznych wątków o dywidendzie.
Perspektywy są zacne, taka korekta w trendzie wzrostowym to normalna sprawa.
Natomiast 4 zł to przy tych perspektywach i tak śmieszna cena. Ja bym obstawiał 5 w przyszłym roku
Zależy od wielu czynników, w tym od ogólnej sytuacji ekonomicznej oraz geopolitycznej. Spodziewam się ze w związku z gwałtownym spadkiem realnej podaży pieniądza, wiosna zaczną upadać małe i średnie zakredytowane firmy, wiec obniżki stop procentowych również mogą wspomóc rynki akcyjne.