GPW spółka od IPO w stagnacji. Coraz mniej obrotów na rynku bananowym, zero rozwoju, tyle lat mogli edukować i lobbować i nic nie zrobili a teraz tonący brzytwy się chwyta i robią global connect. Robią to tylko dlatego bo w XTB zero prowizji za zakup prawdziwych zachodnich akcji i zdają sobie sprawę że jak Kowalski posmakuje normalnych rynków to na GPW raczej nie wróci. Po co trzymać pieniądze na tym egzotycznym polskim rynku? Wczoraj kupiłam spółkę w usa co rok do roku płaci dywidendę od 40 lat i rok do roku jest ona podnoszona. Jak GPW na konkurować z zachodnimi rynkami? Obroty będą spadały. Najlepsze lata już przeminęły dla GPW. Ostatni gwóźdź do trumny wbiło XTB umożliwiając Polakom inwestowanie na prawdziwych rynkach finansowych czytaj bez Sasina i karuzeli politycznej w spółkach skarbu państwa. Niedługo mijanka na kursie XTB wyprzedzi GPW...
XTB, to broker jakich wiele na rynku. Kto zabezpiecza wkłady klientów na XTB ... Pan Zabłocki i tyle w temacie. Pan powie że mu giełde shakowali i nie ma kasy. - jak FTX. „Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem. Wygrał lepszy”
Co do bezpieczeństwa to jest coś takiego jak KDPW i papiery są bezpieczne - także te kupione w xtb.
Ja xtb sobie bardzo chwalę, większość szmalu przenoszę do tego beprowizyjnego brokera.
Chajsu u nich za dużo trzymać na koncie nie warto - co innego papiery - te są bezpieczne (KDPW).
Mam konto
Prawda jest taka,ze gdyby Rzadzacy sie nie wtracali w SSP i te firmy wyplacaly 50-75% zysku w postaci dywidendy to wig20 bylby dzisiaj w okolicy 4000 pkt,a reszta prywatnych by sie musiala tez do tego dostosowac….
Xtb zarabia na stratach Inwestorow,a Gpw na prowizji….
Czarnecki miał bank i zbankrutował. XTB ma jakiś koleś . Dzisiaj jest a jutro kto to wie. Nie mam nic przeciwko temu żeby XTB miał wyższy kurs od GPW SA . Jak spadnie to z hukiem
no właśnie..... :(((((((((((((((((((((((( tam dbają o kurs.... a tu ciepłe posadki.... !! mają w d u p i e nas i kurs !@@@@ nawet prawdopodobnie zapytani, po ile chodzi GPW ------nie umieli by podać aktualniej wartości !@@!!!!@ tutaj jakiś hedge usiłował zwalić
vipassana2022-12-19 17:07 Uwaga na swoje środki ulokowane w XTB, po raz kolejny przy wypłacie środków z konta maklerskiego następuje blokada i nie mogę otrzymać ich na czas-dział prawny odpowie dlaczego-wszystkie dokumenty o pochodzeniu środków otrzymali w marcu kiedy również zamykałem pozycje i próbowałem przelać środki na swój rachunek w banku, wówczas zajęło to 3 tygodnie !!! Dziś opiekun rachunku nie wie dlaczego nie modę wypłacić środków, wg jego wiedzy wszystko jest ok ale system nie pozwala zwrócić kasy...XTB to żenada chłopaczków łaszczących się na %, za każdy dzień środków na ich rachunkach, na cudzej krzywdzie jeszcze nikt się nie dorobił a pieniądze to nie wszystko. Panowie z zarządu XTB wiedzą ze za naszą przetrzymywaną na 8% rocznie banku kasę ---pojada na kolejna super wycieczkę czy kupią sobie po kolejnym astonie martinie. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM XTB !!!
Awaria w XTB. Problemy z platformą transakcyjną i aplikacją!!!! heh to było do przewidzenia...... już niedawno były reklamy w TV...... z beżowymi aktorami....... z zamorskich rubieży
no właśnie :(((((( tylko to prywatna platforma i kasa może się nagle ulotnić na Bahamy , Seszele , Arubę czy inne ..... tak jak z giełdy Bitkoni :(((((
XXZW Investment Group Societe Anonyme. Firma ta powiązana jest z Jakubem Zabłockim, założycielem i wieloletnim prezesem XTB. Szczególnie te anonyme brzmi ........hmmmmm , już jedna tak gruba sprawa była ===Warszawska grupa inwestycyjna.... ile wtedy celebrytów poległo :(
Tylko zobacz co oferuje XTB a co GPW. tutaj różnica jest ogromna. XTB ma krypto której co by o nich nie mówić generują dla brokerów kosmiczne pieniądze. rycki zagraniczne.