Jako surowiec farmaceutyczny i nie przeszkadzały im zagadnienia prawne
1.Canpoland SA
2.Polfarmex SA
3.Przedsiębiorstwo farmaceutyczne Okoniewscy Vetos Farma sp. z o.o.
4. PharmaCann Polska sp. z o.o.
5. Aurora Deutchland GMBH
6.Canopy Growth Polska sp z o.o.
7. S-Lab sp z o.o.
8. Tilray Portugal
Autor: ~Cannabis [31.60.133.*] P.S. Piszesz bzdury jaki rynek rozdany. Pani Dyrektor Departament Oceny Dokumentacji Produktów Leczniczych w dniu 14 października 2022 r. odpowiedziała mi na pytanie wskazując jasno co się liczy cyt.: (…) Dopuszczenie do obrotu produktu leczniczego czy surowca farmaceutycznego następuje po analizie złożonego do Urzędu Rejestracji PL, WM i PB wniosku o dopuszczenie do obrotu i ocenie wymaganej dokumentacji załączanej do wniosku. Przy ocenie kierujemy się przesłankami merytorycznymi, a nie liczbą już zarejestrowanych surowców czy produktów leczniczych (…)
Autor: ~Zenek [194.15.120.*] P.S. Doucz się trochę… zanim coś napiszesz ... Po pierwsze pozwolenia posiada 8 firm, ale aż na 15 surowców farmaceutycznych. Po drugie bzdurne jest twierdzenie „Hempik swojego produktu nawet nie zarejestrował” o jakiej rejestracji piszesz chyba na wizytę do lekarza?. Po prostu HMP nie złożył jeszcze stosownego wniosku. Do URPL składa się wniosek (wg określonego wzoru) o dopuszczenie do obrotu surowca farmaceutycznego, po ocenie wniosku i załączonej do wniosku dokumentacji może zostać wydane pozwolenie na obrót surowcem farmaceutycznym. Po trzecie na bzdurne stwierdzenie „A co ma pani z departamentu oceny dokumentów do rynku?” napisze krótko doucz się …
Chłopcze firm które złożyły wniosek dawno temu i już mają zarejestrowany surowiec farmaceutyczny rośnie jak grzyby po deszczu, słup Hazubski wszystkich oszukał jak z NATO , tysiącem aptek , testami etc ? :) Niby dlaczego nie złożyli wniosku skoro od 2021 o tym pisali ?
Wiem ile wniosków już czeka na rozpatrzenie będzie wysyp firm w 2023 zarabiają ci co są innowacyjni a hemp dwa lata mówił tylko i zmarnował a szkoda bo tu mogła być Labocanna bis ? :)
Wiesko to napisz ludziom dlaczego nie złożyli tych wniosków? Pycha i ego zabrania ci się przyznać że też się dałeś nabrać na spekulacyjne nie spełnione obietnice Hazubskiego ?
Autor: ~Porto [5.184.93.*] P.S. Pytaj spółki dlaczego nie złożyła jeszcze wniosków (Ja mam swój pogląd w tej sprawie ...) Już pisałem jak wpiszą tylko akcje serii H do KRS to wracam na HMP oczywiście spekulacyjnie jak dotychczas, ponieważ uważam, że będą różne raporty, skoro będą mieli do dyspozycji ponad 3 mln zł?
Już wcześniej mieli ponad 3 mln z trzech emisji i sprzedaży akcji Pylon to nie jest wytłumaczenie, nie składają bo tu nie ma żadnego biznesu a jak nie biznes to co ...?
Autor: ~Porto [5.184.93.*] P.S. Mam te sprawy gdzieś nie jestem śledczym. Ja mam tu zarabiać jak dotychczas i na to liczę. Za dużo jest spółek na GPW, abym rozstrzał ich problemy. Spółka spekulacyjna i na to liczę w dalszej perspektywie, szybkie wejścia pod raporty i wyjścia i jeżeli będzie okazja ponowne wejścia. Teraz czekam na wpis w KRS i co pokaże raport za III kw. 2022 r. już 14 listopada. Jest gdzie zarabiać 417 spółek i wysyp raportów okresowych.
Autor: ~Porto [5.184.93.*] P.S. Na koniec, w poniedziałek mija 3-mce od podania informacji na temat dojścia do skutku emisji akcji serii H. Wróciłem już do obserwacji Internetowego Monitora Sądowego i Gospodarczego wkrótce może być ciekawie ...?
O tu ma być ciekawego prawie 80 mln akcji nadrukowali i widzisz jak reszta znowu rzuca espi bez pokrycia żeby wywalić co kupili po 10 gr tylko jeleni coraz mniej ? :)
Autor: ~Porto [5.184.93.*] P.S. Każdego własna decyzja w co inwestuje. Poczekamy, zobaczymy? Obecnie HMP ma w obiegu 36 720 000 akcji (seria H w liczbie 33.092.839 akcji może zostanie wprowadzona za rok, może dwa, patrząc na obecną sytuację spółki GPW tak szybko nie wyda zgody?, pewnie szybciej wróci na notowania ciągłe). Do tego czasu ...
Dnia 2022-11-07 o godz. 18:55 ~Wiesko napisał(a): > P.S. Doucz się trochę… zanim coś napiszesz ... > Po pierwsze pozwolenia posiada 8 firm, ale aż na 15 surowców farmaceutycznych. > Po drugie bzdurne jest twierdzenie „Hempik swojego produktu nawet nie zarejestrował” o jakiej rejestracji piszesz chyba na wizytę do lekarza?. Po prostu HMP nie złożył jeszcze stosownego wniosku. Do URPL składa się wniosek (wg określonego wzoru) o dopuszczenie do obrotu surowca farmaceutycznego, po ocenie wniosku i załączonej do wniosku dokumentacji może zostać wydane pozwolenie na obrót surowcem farmaceutycznym. Po trzecie na bzdurne stwierdzenie „A co ma pani z departamentu oceny dokumentów do rynku?” napisze krótko doucz się …
Ty naprawdę masz problemy z percepcją rzeczywistości. "Produktu nie zarejestrował" to potoczne określenie otrzymania pozwolenia na obrót. 8 firm takie pozwolenia posiada, a HEMPik nawet wniosku nie złożył.
Powoływanie się na wypowiedź pani z departamentu jest żenujące, bo kompletnie bez sensu. Nikt nie podnosił obaw, że skoro 8 producentów ma produkt dopuszczony do obrotu, to HEMPik pozwolenia nie dostanie.
Jeśli uważasz, że 8 podmiotów, które mogą przystąpić do komercjalizacji od zaraz to mało, to napisz ile według ciebie jest dużo? Myślisz, że rynek będzie czekał z podziałem torcika, aż HEMPik przybędzie?