• Popyt jest przeogromny Autor: draxar [213.134.173.*]
    Nikt nie sypie z CDA a popyt jest przeogromny. Nikt nie chcę sprzedawać tej spółki. Jest strasznie zaburzony popyt i podaż na CDA.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Ja [37.47.144.*]
    Jasne, że tak, od wielu, wielu miesięcy.
    Ale cena czyni cuda. Jednak stosowna się nie pojawia.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: draxar [213.134.178.*]
    Ostanie liczby tych największych kupujących. Zsumować to wszystko daje to popyt w wysokości 24 955 Akcji. Cały podaż natomiast równy jest 4462. Brak jakiejkolwiek wyobraźni kupujących.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Sorki_ [89.64.44.*]
    Ha, ha :)
    Może to wprowadzi trochę życia - przynajmniej na forum
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~BezSosiku [37.30.96.*]
    Dziwi mnie bardzo ta sytuacja, są kupujący ale kurs nie rośnie, absurd.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Lkes [83.20.247.*]
    Nie ma popytu. Po prostu podaż nie wali bo cena śmieszna. Przy tej cenie stopa zwrotu wychodzi około 10 procent w skali roku. Tylko głupi sprzeda albo potrzebujący kasy.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Czekam [89.64.44.*]
    wolumen ofert kupna prawie 25000 a sprzedaży prawie 5000.
    Ale jak napisałeś głupi sprzeda w tej cenie (albo niżej) bo faktycznie stopa zwrotu z dywidendy to około 10%.
    Chociaż w tym tygodniu nawet coś drgnęło jesli chodzi o transakcje, bo wcześniej wolumen wynosił po kilka akcji.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Ja [5.184.238.*]
    No i cena czyni cuda. Pokupowali dziś. Dawno nie było takiego obrotu.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~A_no [89.64.44.*]
    A, no.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noi [46.134.121.*]
    No, i?
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~madry69 [147.161.249.*]
    chyba nikt nie chce kupic takiego shitu. łącznie z konsumentami. po co komu taki polski syf jak można sobie jak człowiek kupić netflifa, hbo amazon czy tam inne
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noi_ja_itd [89.64.44.*]
    W sensie acje czy dostęp do platformy?
    Akcje rok rocznie placą dywidendę z zysku w tamtym roku 1,85 zł na akcję, jakies 10% w stosunku do ceny akcji.
    W tym roku zysk wzrósł, więc mozna liczyć na podobma kwotę i zwrot. Firma poszerza pole działalności.

Platforma nie jest droga, jest dużo fajnych filmów, w szczególności starszych, których nie ma na innych platformach.

To plusy.
    Co do akcji minus to: niski frefloat i płynność.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~spek [5.173.225.*]
    Zastanawiałem się nad CDA i zauważam rysy, ktòre mnie blokują.(brak wzrostu przychodòw ze subskrypcji i inflacja, ktòra niweluje atrakcyjnosć 9% dywidendy przy 8% na lokacie co w połączeniu z brakiem płynnosci brakiem wzrostu w stosunku do 1% nie jest atrakcyjny bonusem.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noijaitd [89.64.44.*]
    Nie kupuj. Będziesz siedział na akcjach i nie sprzedasz. Kurs jest na "stałym poziomie", nie ma obrotów. Jak odetną dywidendę od kursu, bedziesz długo siedział z akcjami po17 zł.
    Lokaty, aktualnie nie przefladałem. Te co niedawno spotkałem, to było 8% na nowe środki i przez pierwsze 3 miesiące. 8% w skali roku oczywiscie. A więc za te 3 miesiace daje 2%.
    Brzydko powiedziane, ale nieco wpadła w marazm. Wyniki szału nie robią. Stara się rozbudować biznes.
    Sukces jest taki, że firma trzyma się wśród mocnej konkurencji. Ma swoje miejsce.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~spek [5.173.225.*]
    Mam duży szacunek i respekt, że na tak globalnym rynku sobie radzą, że mają pomysły, ale z punktu drobnego inwestora przy obecnej inflacji i kuponach na obligacjach czy nawet lokatach potencjalny zysk 9% w stosunku do ryzyka nie wygląda atrakcyjnie
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~spek [5.173.224.*]
    Pierwsza obserwacja jest taka, że spòlka na tle rynku zachowuje się słabo. Inwestorzy mają przed oczami zachowania serwisòw typu nasza klasa, ktòre po wejściu globalnych graczy zaczęły tracić rynek? Mniej więcej w takim momencie obecnie jest rynek VOD czyli mamy dużo wejść globalnych graczy na rynek RP.
    I patrząc na to obawy inwestoròw mogą być uzasadnione? I czy to może być powòd słabego zachowania kursu na tle rosnącego szerokiego rynku?
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noija [89.64.44.*]
    Jasne, że może to być powodem. Do tego free float jest jakieś 2%. Praktycznie wszystkie akcje są w rekach dwóch osób. Więc nie ma z czego kupować. W 2020 roku główny akcjonariusz coś sprzedawał wiec sie działo. Teraz po co ma sprzedawac, jak ma dywidendę. Ci mniejsi co mają akcje też nie chcą kupować.
    Póki firma ma zyski na tym poziome, nic się nie zmieni.
    Moze te nowe obszary działalności dadzą jakiś impuls.
    Cały czas myślę, że spolka pojawila się na gieldzie, głównie z powodu uwiarygodnienia się w polskim świecie VOD. Wcześniej kojarzona była z piratami.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noija [89.64.44.*]
    Miało być, że mniejsi nie chca sprzedawać.
    (w tej cenie)
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~spek [5.173.232.*]
    W ostatnich dnia zostały dopuszczone akcje motywacyjne łacznie bodaj kilkadziesiąt tys (już nie pamiętam czy trzy serie (3*18.6 tys).
    I jakąś ilość widać, że w ostatnich dniach trafiła w rynek przy czym według mnie takie coś ma kròtkoteminowe znaczenie a co więcej wręcz dla popytu powinno być traktowane jako okazja a nie jest i myslę, że wpływ na to może mieć niepewność odnośnie dynamiki wzrostu na tak konkurencyjnym rynku, ktòra odbywa się kosztem rentowności w przeliczeniu na liczbę subskrypcji. Niedługo wyniki za I kw. i decyzję odnośnie kwoty dywidendy i to będa z pewnością impulsy tylko czy on plus czy in.minus?
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Zdruzgotany [89.64.44.*]
    Czemu to spada?
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: draxar [213.134.172.*]
    A co w tym dziwnego, że spada. Jak to na giełdzie jest amplituda wahań i trzeba się do tego dostosować.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~spek [188.33.232.*]
    Po wynikach .chętnie podyskutuję.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noi [89.64.44.*]
    No i mamy 1,55 zł dywidendy na akcję.
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~Noi [89.64.44.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,534249
  • Re: Popyt jest przeogromny Autor: ~spek [5.173.240.*]
    Dobrze, że część zysku zostaje w spòłce, teraz warto poczekać na wyniki i ew. dyskusję czy chcą mocniej rozwinąc e-commerce.
[x]
CDA -2,16% 18,10 2023-06-02 15:17:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.