Drodzy Forumowicze, chciałem się podzielić pomysłem wysyłania zawiadomień do KNF w sprawie wezwania CIG do sprzedaży akcji UNL po rażąco niskiej cenie, podejrzenia manipulacją kursem, opublikowania wyników sprzedaży TOI z 3 miesięcznym opóźnieniem, prawdopodobnej próbie przymusowego wykupu mniejszościowych akcjonariuszy, działania na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych, a nawet spółki.
Grupa inwestorów z Discord, do której się zaliczam wysłała już pisemne zawiadomienia drogą elektroniczną. Gdyby ktoś chciał się przyłączyć do inicjatywy: zgloszenia@knf.gov.pl https://www.knf.gov.pl/o_nas/urzad_komisji/dane_teleadresowe
Pisz swoimi slowami, to nie musi byc prawniczy belkot. Chodzi o to, zeby zakewstionowac cene wezwania, wskazujac, ze kurs byl celowo zanizany, od ponad pol roku. No i po czym to wnosimy. Zerwanie umowy na Before The Last Hour, mimo ze wyszlo w maju bez wydawcy (jedyny projekt na ten rok),brak innych umow mimo przedstawianych strategii, nagly brak komunikacji nt sprzedazy (espi o zwrocie kosztow ToI po 3 mies), zasugerowac jakos sprawdzenie traksakcji, czy nie bylo przerzucania miedzy soba. Niech widza, ze jest sporo pokrzywdzonych akcjonariuszy to moze powesza.
To nie bzdura a fakty. Ten brak informacji pozytywnych lub ich opóźnianie się wyjaśnił w momencie jak ogłosili wezwanie. Dla mnie to celowe działanie żeby obniżyć kurs i tym samym skupić taniej.
oj chlopaki jaki KNF jesli nie maja prikazu z gory to gowno zrobia. a my wy oni moga sobie poszczekać - tyle z tego bedzie.
Swego czasu pamietam jak stasio QLUZA - wódz KNF dawny , miał kumpla ktory opierd..olił SQ akcje IDMSa aby KNF był przychylny wszelkim ruchom IDM - kto zna sprawe. to zna. TO jest qrwa dopiero konflikt interesów KNF <> społka i taki ch zadnego problemu nie było wiec wy z takim gownem chcecie poweszyc ? wiadomo ze jest duze prawdopodobioenstwo wałka przez CIG kosztem UNL aby wyciagnac pieniadze za to samo 2 razy - schemat ...
Jesli nikt nie zna tego tematu to przypomne ze ten co sterował w IDMie wlanei wyszedł z pierdla ...
Zobacz jak wygladala cena akcji po bardzo dobrych wynikach za 2021, ruszylo do gory aby zaraz spasc w dol. Nikt tu nie zaniza, po prostu sentyment do gamingu jest na dnie. 2022 bedzie najpewniej slabszy niz poprzedni, to nie poprawi nastrojow.