Dziwi mnie co jest w tak wysokich kosztach sprzedanych produktów, jak amortyzacja kwartalna to około 0,5 mln zł? Ponadto też z czego wynikają koszty sprzedaży też dosyć wysokie... Poza tym cashowo stabilnie - należności krótkie + cash minus zobowiązania krótkie to 1,7 mln zł wolnych środków W kolejnych kwartałach cashowo przychody podobne np. 2 mln zł minus admin max 0,4 mln powinno dać kolejne środki na inwestycje
Plusy z raportu: gry wciąż się monetyzują (zwłaszcza ToI a po dodatku może ES coś jeszcze dorzuci za IIQ), jest zysk i jest gotówka na finansowanie projektów.
Minusy: dość wysokie koszty (produkacje OB? marketing?), kolejny kwartał bez informacji o nowych projektach (tylko powtórzona śpiewka że przeglądają miesięcznie 50 gier - to chyba coś marni im to przeglądanie idzie...), brak konkretów odnośnie nowej produkcji od OB, komunikacja z zraządem i IR poza raportami na zerowym poziomie
Rynek przyjął z zerowym zainteresowaniem - ja dziś sobie 40 akcji po 15,9 sobie dokupiłem i na ten moment zrobiłem połowe obrotu ;-) Pozdrawiam,
Nowe gry nie wplywaja na koszty - na nowe gry wydali 500 kpln i odlozylo sie to w bilansie na zaliczkach na WNiP. Koszty zarzadu rozumiem ale koszty sprzedanych produktow to chyba pudelka i jakis super haracz/prowizja dla CiG wiec grupa zarobila a UL zostaje z wynikiem na zero