• wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~elk [90.114.45.*]
    cyt"Zgodnie z Wezwaniem, Wzywający traktuje inwestycję w Spółkę jako inwestycję długoterminową i na ten moment zamierza prowadzić istniejącą działalność Spółki bez zmiany, co do zasady, profilu działalności Spółki lub jej strategii rozwoju. "

to po co sprzedawać po tej miernej cenie jak akcje były po 20 -30zł ???

• Re: wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~inwww [89.72.176.*]
    nigdy nie było jeszcze po 20-30zł a wezwanie jest tylko na ułamek procenta więc nie jest to istotne podobnie jak te wypociny crido jako podkładka dla zarządu.... jeśli canal kupił faktycznie pakiet za 12zł/akcja to obecni właściciele dali ciała.... ale to już ich sprawa :)
  • Re: wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~ja [88.156.163.*]
    Zakładam, że sprzedając większy pakiet nie brali pojedyńćzych wyników poszczególnych tylko całość grupy. Chociaż nadal pojawiają się wątpliwości czemu oddali pakiet kontrolny tak tanio..
    I tłumaczy to częściowo czemu Prezes sprzedał powyżej 15zł pół roku temu.

A wezwanie ma znaczenie, bo od dłuższego czasu kurs stoi w miejscu blokowany przez cenę z wezwania.

Myślę, że wszyscy zastanawiają się co zrobi CANAL+ z tymi udziałami, z kasą, która jest na koncie.. Bo inaczej faktycznie kurs byłby już w okolicach 20zł...
  • Re: wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~Jozue [88.156.142.*]
    Ta wartość (12zł) nigdy nie powinna zostać podana do wiadomości publicznej i wygląda to co najmniej nieciekawie.

...jeżeli sprzedali po 12zł za akcję i było to podyktowane wynikiem całej grupy to znaczy że ta różnica względem realnego kursu to strata dla wszystkich pozostałych akcjonariuszy, że prawdopodobnie cała grupa jechała na minusie i ta różnica po prostu pokryła tą stratę czyli wszyscy akcjonariusze poza SPI dołożyli się do tej transakcji i dopłacili kosztem własnych walorów do tego żeby Turcy sprzedali swój tak naprawdę nie wiadomo jaki biznes.

Rzeczywiście to tłumaczy czemu prezes sprzedał pół roku temu za 15+.
    Tylko nie wiem czy komukolwiek płynące z tego wnioski przypadną do gustu.
  • Re: wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~Gracz321 [31.183.229.*]
    Wrz ty moze zerknij do raportow finansowych i zobacz jaka kase ta spolka zarabia i nie siej fermentu, co?
  • Re: wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~Jozue [89.72.43.*]
    A Ty może nie rób w gacie ze strachu bo ktoś rzekomo sieje ferment tylko pokaż mi raport finansowy SPI.
    Widziałeś go? Jeśli tak to pewnie jesteś ze spółki.
    Co jeszcze widziałeś, kociołek z dukatami na końcu tęczy?
    Pokaż te dane albo sam nie siej fermentu cwaniaczku.
  • Re: wezwanie stanowisko zarządu Autor: ~gracz321 [194.124.220.*]
    Ale farmaz..ny gadasz, ja ze spółki?? ja robie ze strachu..???

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/KINOPOL/wyniki-finansowe

Za ostatnie 4 kwartały zysk netto to blisko 2,8 zł / akcję. Cena/zysk około 5 na obecną chwilę.. Dalszy komentarz chyba zbędny.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.72.43.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.124.220.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.128.38.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [169.150.196.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
[x]
KINOPOL 0,00% 14,80 2023-09-21 15:04:36