wygląda, ładne wzrosty.
Przyznam że rozglądałem się również za alternatywą, dywersyfikacją, zróżnicowaniem, przeciwwagą. Moim zdaniem w obecnej sytuacji geopolitycznej coraz większego znaczenia nabierać będą podmioty powiązane z odnawialnymi źródłami energii. Ostatecznym impulsem do odejścia od kopalin wydaje się być potrzeba uniezależnienia energetycznego od Rosji. To woda na młyn dla wszelkich spółek kojarzonych z OZE, ale ja sobie wybrałem konkretnie OZE Capital, być może nie hegemon, jednak po analizie stwierdziłem, że potencjał drzemiący w tym walorze jest imponujący. Aby tylko wymienić obecny kurs który cały czas zbliżony jest do wartości emisyjnej, udziały w innych podmiotach zajmujących się fotowoltaiką czy pompami ciepła, niską kapitalizację i bardzo zachęcająco wyglądające wskaźniki. Bardzo pouczająca analiza OZE Capital umieszczona została na ich bankierowym forum, widać że ktoś przyłożył się by zebrać wartościowe informacje w jednym miejscu. Dla mnie w tym momencie idealna dla dywersyfikacji portfela. Natomiast każdy zrobi z tą informacją to, co uzna za słuszne, bo ostateczna decyzja inwestycyjna zawsze powinna być indywidualna i przemyślana. Ja nabyłem już pakiet OZE Capital obserwuję z ciekawością dalej. Tym bardziej że ostatnie dni pokazują zdrowe zachowanie papieru.