Podobnie było na szale maseczkowym. Podbitka w okolice 7 i sypanie. Chwile pobujało przy 5 a pozniej zjazd na 2.70. Wtedy wywalalo TFI, teraz porozumienie. Obroty przez ostatni rok to pewnie <10k na dzień i to była jedyna okazja od ponad roku na wywalenie wiekszej ilości. Pewnie bedzie tak samo jak po maseczkach. Bedziecie pisac - "poczekajcie, zaraz info o zamowieniach bla bla" To ja wam powiem ze po info o zamowieniach wepchają w was jeszcze wieksza ilosc papiera. Tyle ile bedziecie chcieli. Dokladnie tak jak przy certyfikacji maseczek z +15% zrobili -10% Tragedia jak ludzie nie szanują swojej kasy i idą za tłumem nawet nie robiac nawet pobieznego resarchu. Kto nie wyskoczył ten gapa i kiszonka na lata
Emisja bez pp...kredyt za drogi na obsługi brak Hajsu kupon trza płacić wiec emisja jak nie wejdzie zakładam że nie więcej niż 2zl za akcję to sami wiecie co!
W marcu Malicki w wywiadzie mówił, że do końca roku mieli zduplikować formy , których koszt miał wynieść kilka niskich milionów a teraz okazuje się że jeszcze z tym nie ruszyli.
W sprawozdaniu za I półrocze pisali, że są w trakcie duplikacji a teraz przy projekcie nowej emisji piszą, że trzeba rozpocząć proces duplikacji. Jeżeli pomyliłem się to mnie oświeć.
▪ zgodnie z przyjętą strategią aktualnie prowadzone są prace polegające na zduplikowaniu najważniejszych form wtryskowych i oprzyrządowania dla produkcji zlokalizowanej w fabryce Terri-Pa. Operacja ma na celu uzyskanie możliwości realizacji produkcji w dwóch niezależnych miejscach,
▪ w momencie spełnienia się tzw. „czarnego scenariusza”, podjęcie prób wywiezienia form wtryskowych i oprzyrządowania ze spółki zależnej Rida oraz uruchomienie produkcji u kooperantów zlokalizowanych w UE. Wariant ten jest obarczony bardzo dużym ryzykiem zablokowania ww. działań przez służby wojskowe i celne Naddniestrza w momencie eskalacji sytuacji wojennej,
Dnia 2022-11-04 o godz. 21:07 ~Fds napisał(a): > > Czujesz się oświecony ? ....... Niestety nie bo potwierdziłeś jedynie to co napisałem wcześniej. Podawali, że są w trakcie duplikacji a teraz piszą na co chcą przeznaczyć kasę z emisji, m.in. na to: "Duplikacja ma na celu uzyskanie możliwości rozpoczęcia produkcji obuwia aktualnie realizowanego w zakładzie Rida w innym zakładzie produkcyjnym zlokalizowanym w bezpiecznym regionie. Czas trwania procesu duplikacji oprzyrządowania to w przybliżeniu okres ok. 12 miesięcy. W ocenie Zarządu procesu ten powinien zostać rozpoczęty możliwie szybko z uwagi na nieprzewidywalne zdarzenia związane z toczącą się wojną na Ukrainie."