Dnia 2022-03-07 o godz. 12:29 ~MB napisał(a): > Para EUR/USD doszła do dolnej linii trendu. To powinno przynajmniej na jakiś czas odwrócić trend spadkowy PLN
Jeśli jutro RPP podniesie znacząco stopy to powinno być tąpnięcie w dół na walutach
Dnia 2022-03-07 o godz. 19:36 ~MB napisał(a): > Dnia 2022-03-07 o godz. 12:29 ~MB napisał(a): > > Para EUR/USD doszła do dolnej linii trendu. To powinno przynajmniej na jakiś czas odwrócić trend spadkowy PLN > > Jeśli jutro RPP podniesie znacząco stopy to powinno być tąpnięcie w dół na walutach
Jak na razie się sprawdza i to już przed decyzją RPP .... Mam nadzieję , że wyszliscie z EUR po cenie 5 zł ...
Dnia 2022-03-08 o godz. 10:01 ~MB napisał(a): > Dnia 2022-03-07 o godz. 19:36 ~MB napisał(a): > > Dnia 2022-03-07 o godz. 12:29 ~MB napisał(a): > > > Para EUR/USD doszła do dolnej linii trendu. To powinno przynajmniej na jakiś czas odwrócić trend spadkowy PLN > > > > Jeśli jutro RPP podniesie znacząco stopy to powinno być tąpnięcie w dół na walutach > > Jak na razie się sprawdza i to już przed decyzją RPP .... Mam nadzieję , że wyszliscie z EUR po cenie 5 zł ... >
Niektórzy widzę nie wyszli Z EUR lub USD i piszą teraz że PLN to papierki bez pokrycia....
EUR/USD spada ze względu na inflację i sytuację wojenną. Rząd podejmuje kroki w celu uporania się z inflacją. Powinniśmy teraz poczekać na odwrócenie trendu.
Pomimo gwałtownego spadku EUR/USD, wykresy wskazują, że euro jest nadal dość mocne w stosunku do złotego (PLN). Wraz z rublem waluty byłych sowieckich rządów satelickich spadły o 8-12 procent od dni poprzedzających inwazję na Ukrainę.
Po 20 latach euro i USD osiągnęły parytet, tak jak przewidywali eksperci. Z drugiej strony złoty nadal jest słaby, mimo że Polska zbliża się do szczytowych stóp procentowych. Aby waluty odzyskały swoją siłę, należy jak najszybciej powstrzymać inflację.
Zachowaj spokój i nie przerywaj. Wierzę, że za rok rynek będzie w górę. Wojna ukraińsko-rosyjska ma duży wpływ na rynek forex, ponieważ dotyka nie tylko inwestorów, ale także rynki światowe jako całość.
Euro nadal słabnie. Rosja zdecydowała się o połowę zmniejszyć dostawy gazu do Europy. W miarę pogłębiania się kryzysu energetycznego wpłynie to również na parę walutową. USD nadal podlega wahaniom. Złoty zyskał mocne odbicie i oczekuje powrotu.
Nie panikuj z powodu takich drobnych wzlotów i upadków. EUR/USD składa się z dwóch najsilniejszych i najczęściej używanych walut na świecie, więc wkrótce zmieni ścieżkę wzrostu.
W rzeczy samej. Na parę duży wpływ miały warunki rynkowe. Podobnie jak inne waluty. Jestem dość optymistycznie nastawiony do tej pary, myślę, że odbije się mocniej.
Ponieważ jest to dość silna i najczęściej używana waluta podczas handlu, nie możesz się tak martwić. Będzie lepiej, jeśli wydaje się, że się poprawia i powraca do trendu wzrostowego. Bądź cierpliwy.
Niedawno ekonomiści i handlowcy walutowi przeanalizowali w sierpniu 2022 r., że do końca tego miesiąca kurs EUR/USD ma wynieść 1,01. Jak wynika z artykułu opublikowanego w zeszłym tygodniu przez Trading Economics, globalne makromodele i analitycy przewidują, że kurs EUR/USD spadnie jeszcze niżej w ciągu najbliższych 12 miesięcy, prawdopodobnie oscyluje wokół 0,92.
Euro podejmuje próbę ożywienia, co jest pozytywnym znakiem. Ale stopa inflacji z pewnością nas niepokoi. Mimo to jestem pewien, że para odbije się, gdy sytuacja się poprawi.
Rynki cały czas rosną i maleją. Nie powinieneś się już tym martwić. Jednak para walutowa EUR/USD jest najbardziej aktywną i najbardziej dochodową ze wszystkich par.
Euro osiągnęło najniższy poziom od dwóch dekad po tym, jak Rosja odcięła dostawy gazu. I prawdopodobnie pozostanie słaba i wrażliwa do czasu rozwiązania kryzysu energetycznego.
W czasach kryzysu najlepiej wstrzymać się z inwestycjami i nie podejmować pochopnych decyzji. znajduje się na niższej linii trendu, co czyni go wrażliwym i nieprzewidywalnym. Po prostu obejrzyj wiadomości i przeczekaj. Takie sytuacje się zdarzają, dlatego musisz mieć silny umysł.
Wreszcie po posiedzeniu Europejskiego Banku Centralnego euro zyskuje na sile w stosunku do dolara. Dane dotyczące PKB w Europie są znacznie lepsze niż oczekiwano w czasie kryzysu. Po tych wiadomościach euro powoli rośnie w górę.
Kurs EUR/USD będzie na razie oscylował w okolicach 1:00. Nie możemy znaleźć odbicia EUR w stosunku do USD, zwłaszcza po śmierci królowej i rosnącej inflacji.
Słabość nastąpiła z powodu globalnego kryzysu, z którym obecnie mamy do czynienia. Rosnąca inflacja i podwyżki stóp w tej chwili wpływają na rynek forex. W drugiej połowie roku może nastąpić łagodna recesja. Więc musimy być cierpliwi i uważać.
Chociaż euro jest wciąż w fazie spadkowej, mam duże nadzieje ze względu na dolara. Narasta i jest bardziej prawdopodobne, że z czasem pozostanie dominująca.
Na razie nastawienie EUR/Intraday USD jest neutralne. Dopóki utrzymuje się opór 0,9998, prognozy będą nadal negatywne. Jeśli 0,9630 zostanie przekroczone, dołek 0,9534 zostanie początkowo ponownie przetestowany. Trwałe wybicie tam ponownie rozpocznie większy trend spadkowy.
EUR/USD utknął poniżej parytetu, wszystkie oczy zwrócone są na Fed. Prezes EBC Christine Lagarde podwaja inflację. Fed zadecyduje o losie EUR/USD w krótkim terminie.
Na pewno wyzdrowieje, ale może to zająć trochę czasu. Myślę, że musimy tylko poczekać i obserwować, jaki obrót przyjmie rynek. Ale pamiętaj, taka jest natura rynku.