• bez niespodzianki Autor: ~SAPER [5.173.20.*]
    Jak już mówiłem wcześniej nie ma możliwości aby firma realizująca projekt Roma Tower o wartości 2 mld złotych nie miała właściciela. Pozostaje jeszcze zagadka czy fundusz sprzedawał Zarządowi ale o tym dowiemy się do końca tygodnia. Akcje są zaparkowane i na rynku ich praktycznie nie ma. Obroty , które widzimy to przerzucanie akcji przez dużych inwestorów w ciągu 2 ostatnich sesji było to prawie 5% akcji. Nie widzę przeciwwskazań aby teraz dywidenda została wypłacona bo jak widać wypłacą ją sobie.
  • Re: bez niespodzianki Autor: ~autor [31.60.137.*]
    Zanim nie wykupią obligacji nie będą mogli wypłacić dywidendy. Obligacje natomiast będą mogli wykupić dopiero po sprzedaży Konesera lub udziałów w RT.
  • Re: bez niespodzianki Autor: ~BBi [104.149.175.*]
    Takie gadanie bylo slychac od lat. Fakt jest jednak taki, ze nic sie nie zmienia. Zarzad bierze za swoja niezbedna prace miliony rocznie i tak od nastu lat. Co dostali akcjonariusze? Spadek cen akcji o dziesiatki procent. A teraz oni za pieniadze uzyskane chocby z tych wynagrodzen kupuje akcje i sie uwlaszczaja. Kto ich ruszy? Nikt!
  • Re: bez niespodzianki Autor: ~BBI [78.10.207.*]
    Dnia 2022-10-26 o godz. 07:50 ~BBi napisał(a):
    > Takie gadanie bylo slychac od lat. Fakt jest jednak taki, ze nic sie nie zmienia. Zarzad bierze za swoja niezbedna prace miliony rocznie i tak od nastu lat. Co dostali akcjonariusze? Spadek cen akcji o dziesiatki procent. A teraz oni za pieniadze uzyskane chocby z tych wynagrodzen kupuje akcje i sie uwlaszczaja. Kto ich ruszy? Nikt!

Właśnie tak jest, dokładnie.:)
    Tka jest moja spekulacja.:)
  • Re: bez niespodzianki Autor: ~BBi [5.62.41.*]
    Znikąd nadziei na porawę sytuacji? Pod zarządem prezes i kumpli nadziei nie widzę. Widzę ją w ew. wrogim przejęciu i likwidacji spółki, co dałoby, tak szacuję, ok. 21 złotych gotówki na akcję. Teroretycznie nowy, dominujący akcjonariusz, miał okazję zebrać w ostatnich kilku latach pakiet kontrolny (20-25% akcji) za przysłowiowe grosze, czyli za ok. 10 mln złotych. Skuteczne przejęcie władzy w spółce i doprowadzenie do jej likwidacji, przy euforycznym poparciu drobnicy na WZA, dałoby mu w efekcie dziesiątki milionów zysku. Widzimy, że pokusa była i jest duża. Czy ktoś się na to zdecydował? Zobaczymy. Myślę, że ew. nowy inwestor z zamiarem wrogiego przejęcia nie ujawni się wcześniej niż zostanie podpisana umowa inwestycyjna RT i nie później niż przed kolejnym WZA, na którym dokonałby zmian w RN i w efekcie również w zarządzie.
    Czy tak się stanie? Zobaczymy.
    Taka jest moja spekulacja>:)
[x]
BBIDEV -3,66% 4,74 2023-12-01 16:43:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.