Ten badziew skończy na długie lata a być może już na zawsze z kapitalizacją na poziomie 5 - 7 milionów, jak wiele spółek wydmuszek od Playwaya. Problem w tym, że przy kapitalizacji powiedzmy 6 baniek, kurs nie będzie tutaj na poziomie 2,4 zł lecz dużo niżej, bo spółka zapewne będzie się ratować emisjami.
@Gracz przypomnij sobie twój wpis jak łykałeś po 20 zł i miałeś to przypomnieć po roku. Jak tak dalej pójdzie to za rok będziesz miał przecinek między 2 a 0. A 2,XX to w tym roku jest prawie pewne.
dużo zależy od najbliższych posunięć i decyzji prezesa, ciągną dalej tribe?, reorganizują zespół?, jest wiele pytań i rynek dyskontuje niepewność co dalej...Największy problem to zdecydowanie efektywność realizacji zadań. ZMIANY są ASAP.
Czekaj, to ja Ci po 15stu minutach odpiszę inaczej:
Spółka jest super! Wszystko gra! Prezio i gry są super!
O to chodziło? Nadal będziecie zaklinać rzeczywistość? Jestem dokładnie tego samego zdania, co Edi. Moim zdaniem spółka ma 10% szans na to, że wyjdzie z tego dołka.
Mam akcje kupione w okolicach 13zl i stratę ponad 70%. Takiej straty realizować nie będę. Już wolę zaryzykować, bo na szczęście stać mnie na to.
Czy ja pisze jak to cudownie jest teraz? No raczej nie. Jest kijowo, ale gorzej byc juz chyba nie moze, a widze szanse ze bedzie lepiej. Tez kupilem po 13-14 zl. Czasem sie zdarzy dokumentna wtopa. Bywa.
Nie wiem czyj to cytat, ale brzmi mniej wiecej tak: "Czy dzis bys kupil spolke xxx? Jesli nie, a teraz masz, to sprzedaj."
Nie rozumiem twojej logiki. Albo wierze w spolke ze stac ja na rozwoj i lepszy kurs, albo przyznaje sie do bledu i ja wywalam. Proste. A CIĄGŁE szkalowanie jej na forum jest po prostu zalosne oraz glupie, bo dzialasz na swoja szkode jako posiadacza akcji, czyli WSPÓŁWŁAŚCICIELA firmy na ktora psioczysz. Naprawde nie widzisz tego?
Ale ja się przyznałem do błędu niejednokrotnie. Co to ma wspólnego z tym, że w tym momencie muszę sprzedać? Wtedy co? Nie ma błędu?
W spółkę wierzyłem. Teraz się łudzę a już i tak co raz mniej.
Tak samo, jak gracze w totolotka. Wywalą 5zl i ich to nie boli. Mnie moja strata również.
Więc przy obecnym kursie oraz całej otoczce związanej z wymianą prezesa i przesunięciem Triba, potencjalną zmianą zespołu etc bardziej traktuję już Poly jako loterię...
Hej Gracz rozmawiasz z trolem, który nie ma żadnych akcji..bo sam sobie zaprzecza...a jeśli ma jak twierdzi to jest największym g ł u p k i e m jakiego spotkalem na bankierze...
A jakim prawem sądzisz że on akcji poły nie posiada? Ja też posiadam i wisze wysoko na haku i też mnie to już tylko bawi, bo martwić przestałem się już dawno. W takich sytuacjach zostaje tylko się śmiać. Przede wszystkim z patologii naszego banana, na ktorym drobnica jest dymana i okłamywana oraz z własnej naiwności.
Wydaje mu się, że jest wróżką. No ale gdyby był, to może by wywróżył, jaki kurs będzie i kiedy. Skoro tego nie robi, a ja mam akcje Poly, to wychodzi na to, że jest mierną wróżką...
Jest, jak piszesz. U mnie już -73,3%. Przy takiej stracie to już trzymam akcje na zasadzie posiadania zdrapki czy kupony lotto. Może kiedyś się trafi. A jak nie...cóż...kupon pójdzie do kosza.
Ja mam podobna stratę, bo że średnia w okolicy 11 zł niecałe 70% i już przestałem usredniac bo nie widzę sensu. Spisane na straty i ku przestrodze i dla nauczki. Odrobie na czymś innym a spółek playwaya nie tykam już nigdy.
@Jacek od kiedy wypisujesz te bzdury od 10 zł czy jeszcze wyżej? Każdy widzi ile jest i zdecydowana większość rozumie dlaczego kurs jest gdzie jest. A jest na minimach.
Jacek jest po prostu wróżką, która ciągle trenuje i nic mu z tego nie wychodzi :D
Nie wiem, jakim trzeba być ograniczonym bucem, aby ciągle jwmawiać jednym, że ci drudzy akcji nie mają :D
Także pamiętajcie, ludzie! Jak widzicie Jacka na forum, to nie ważcie się pisać niczego negatywnego o spółce! Jacek-wróżka pstryknie tylko palcami i Wasze akcje w magiczny sposób znikną!
Oczywiście odwrotna sytuacja, jak będziecie się wyrażać o Poly w samych superlatywach. Wtedy Jacuś wywróży Wam wielki pakiet akcji w Waszym portfelu!
Polysracz a czy ja twierdze że jest dobrze?!?! Ale jak czytam rzekomych akcjonariuszy którzy się śmieją że spółki i działają na własną niekorzyść to mam do czynienia z zerami intelektualnymi...takie zachowanie zdrowym psychicznie ludziom nie przystoi...
Ja myślę, że prezes Playway nigdy nie pozwoli na zatopienie spółki. W przeciwnym wypadku będzie miał problem z wprowadzaniem kolejnych spółek na NC ze względu na potencjalną niechęć inwestorów. Pomijając liczbę akcji nie zdziwiłbym się, gdyby nowy prezes był przez niego rekomendowany.
Póki co w akcjonariacie powinien być również prezes Movie Games, który dołączył w okolicach podpisania umowy na DDM. Dla mnie to jest i był gwarant tego, że gra zostanie ukończona. Ze słów nowego prezesa wynika, że nadal nad nią pracują i oddawane są kolejne milestony.