Teraz złotousty Mateuszek i czekająca na telefon minister Moskwa mogą układać przemówienia po ostatecznym wyroku TSUE.
Mają miesiąc, żeby przygotować się do kolejnej porażki.
Ale co tam Czesi. Jest Polski Ład. Wszyscy są zadowoleni bo tak dobrze dawno w Polsce nie było.
Ambasador był jakby od Morawieckiego ,to że odwołał go premier to tylko procedura Mam wrażenie że to Morawieckiego punkt widzenia słyszałem w wywiadzie b.ambasadora.
Programu Inwestycji Strategicznych to chyba z BGK finansują ale "Polski " Ład to 770mld z KPO I UE więc bez zakończenia wojenek Ziobry z TSUE ,nie bardzo to wystartuje
I tu jest sedno problemu .Gdyby Ziobro wyleciał z rządu a wszedł PSL który jest perfidnie dołowany w sondażach przez PiSofilskie agencje =1do 2% im dają Więc gdyby ze strachu przed niezaliczeniem progu 5% weszli teraz w koalicję zamiast ZIOBRY to i u niego paru miękiszonów by się znalazło jak u Gowina.
A wtedy Turów cyk ,Izba Dyscyplinarna znik i możemy ruszać
PS Ciekawe że ambasadora wywalili nawet w święto za nieodpowiedzialną wypowiedź a kurator od Czarnka za nazwanie szczepień eksperymentem tylko wychowawczą rozmowę tel odbyła z ministrem typu "im mniej gadamy o sprawach na których się nie znamy , tym lepiej dla sprawy"
Dzielić, PIS rozdziela tymi głupotami w TVP rodziny i powoduje rozłam między kościołem a narodem. Nawet władze kościelne dały się podejść, niedługo będą przepraszać naród.
Jeszcze osłabienie klasy średniej, inflacja, pieniądz bez pokrycia i stopy % oderwane od rynku.