Prosta sprawa, trzy podwyżki cen sprawiły że ludzie nie chcą za takie kwoty ich produktów. Jak ktoś podnosi w ciągu roku ceny o 50% to musi się liczyć ze spadkiem sprzedaży...
Drewno, metale - ogromne wzrosty to i produkty na ich bazie tworzone wzrosły. A ceny nie wzrosły o 50% . Nie ma co konfabulować. W raporcie zobaczymy czy sprzedaż spadnie czy wzrośnie w okolice np 3 mln.
Czwarty kwartał w spółce jest historycznie najlepszy. Średnioroczna dynamika to ponad 25 procent co by dawało ok 2,5 mln ale nie wiem czy w tej kwocie jest element inflacyjny. Podsumowując 2,5 mln i powyżej będzie dobrym wynikiem.
Spółka ma już ponad 10 lat i jest regułą, że 4 kw jest najlepszy. W tym roku wszystkie kw. ok 2 mln więc 2,5 mln w 4 kw nie będzie niczym nadzwyczajnym. Spółka podniosła ceny i zmienia strukturę produktów w kierunku droższych produktów. Czy to byłby powód by przychody były odbiegające od wielosezonowych reguł. Wątpię i nie podzielam pesymizmu. Chyba, że coś gramy ...
Jednak post był proroczy. Kurs spada by uzasadnić złodziejską emisję. Gierki jak to na bananie mało wysublimowane. Ale że zarząd tak się drugi raz spodli po Tonemine to bym nigdy nie pomyślał. Ot życie, ale kant ma zawsze krótkie nogi...
Dnia 2022-04-13 o godz. 16:58 ~ktk napisał(a): > Czekamy na rozstrzygnięcie w sprawie najnowszego krętactwa.
Jakiego krętactwa masz projekty ustaw czytaj nie pier o l czekasz na taniej czekaj nie tylko ty czekasz pajacu ja czekam na 300 000 jeszcze chcę dokupić po 10 tak też czekaj na swoją kolej
Firma komunikuje, że wszystkie ruchy ma głęboko przemyślane. To super tak trzeba. Ale, że w tych przemyśleniach jest nieustanne szmacenie kursu to już nie jest ok! 10 lat nieustannych sukcesów...na tym polu.
O działania Zarządu służące wzrostowi notowań (tak w skrócie). Że kurs od 2013 nie wzrósł to chyba nie trzeba udowadniać.
Ale jakby kolega znalazł chociaż jeden odnośnik o dbanie o wartość rynkową przez spółkę. Choć jeden, że im ba tym zależy. Ok chociaż nie kłamią - i to jest wielki plus.
Teraz wzrośnie zapomniałem - po scaleniu. Tak na marginesie to jest pozytywny aspekt to scalenie.