Jako żeś leniwy i nie za mocno rozgarnięty. Podpowiem. Wejdź na stronę GPW datę masz w treści. Znajdź archiwum i tam masz wszystko. Napiszę Ci że w tym dniu poszło 444 tysie po ,58 za kwotę 257 tys
Kolega źle sypia? ;) Jeżeli z powodu baha, to chyba zupełnie niepotrzebnie :) Moim zdaniem - takie transakcje to dobry prognostyk... Najwyraźniej kolejni inwestorzy dochodzą do wniosku, że warto mieć kilkaset tysięcy akcji BAH. A sprzedający zapewne potrzebują odliczeń w końcówce roku. Jedno jest pewne - im więcej akcji w silnych rękach, tym lepiej dla nas wszystkich... :)
Wiesz, my handlując na sesji nie mamy pojęcia od kogo kupujemy lub komu sprzedajemy. Przy takiej transakcji warunki się jednak zmieniają i jakoś nie umiem uwierzyć, że ktoś tak po prostu oddaje prawie milion akcji za nieco ponad pół miliona zł. Nawet jeśli nie wierzy w sukces spółki to raczej powinno zastanowić go to, dlaczego druga strona ten spory pakiet chce przygarnąć, no bo przecież tu chodzi raczej o to, aby zarobić ;)
Tu nie ma zadnej filozofii. Gosc potrzebuje zrobić strate. Pakietowka ustawiona bo wywalajac to w ulice zjechalby na 30gr.
Zamiast marudzić czemu tak nisko lepiej robic zakupy poki okazja.
zgadzam sie w 100%...! ostaninimi dniami (raczej tyg) przewalali z konta na konto akcjami po 800 sz itd trzymajac kurs za ryj.. sam mam 2 konta ale niestety nie jestem tak szybki jak "oni" powtorze sie rok temu 17.12 mielilli paczkami po 100k buy/sell roznica 2/3gr a ja 10k sz zrobilem 14 kolek! obrot280k sz ale wciaz trzymam wieksza paczke.. tak jak wspomniales ulica popuszczajac zjechalaby do 40 gr a co to jest zainwestowac 100k sz papiera @ .40 pln... // w przeciagu 2 lat mozna bylo zrozbic z 3/4 kolka z .5 gr na .88/9 gr.. zysk jest ? JEST! tylko trzeba sie zalapac no "poprawna" strone kola:)