Dlaczego państwowa edukacja nie mówi że twoje pieniądze to ty a ty to twoje pieniądze. Całe życie kłamstwem opowiedzianym przez ludzi modlących się do półnagiego gościa z koroną cierniową co żył 2000 lat temu i przybito go do skrzyżowanych patyków. Gdzie skargę składać, kogo pozwać.
Czyli mówisz, że ja je wypożyczam. No tak, za papier nie zapłaciłem. Mogliby doliczać np. do banknotu 100 zł. dodatkowe 50 gr. Wtedy to chyba by to był mój pieniądz, widzisz inne przeszkody?
It's easy to blame the market for the losses incurred. But finding out the reason why you lost and what can be done to avoid further losses can help you.
W handlu forex błędy są w porządku, ale musisz uczyć się na swoich błędach. Weź odpowiedzialność za swoje utracone transakcje. Zdobądź odpowiednią wiedzę i zrozumienie na temat handlu.
Często można zobaczyć, jak dobrze radzą sobie inni na rynku. Ale to, co nam pomoże, to również zauważenie, ile wysiłku wkładają w to każdego dnia. Ucz się od każdego tradera, ale podejmuj decyzje tylko wtedy, gdy jesteś tego pewien.
Nigdy nie mówi się, że można zaufać rynkowi. Rynek jest zawsze przeciwko tobie i to jedyna rzeczywistość, którą powinieneś znać. Albo bądź gotów wziąć odpowiedzialność za swoją karierę, albo w ogóle tego nie rób.
Oczekiwania bolą, zwłaszcza gdy jesteś na rynku finansowym. Zamiast czekać na Świętego Graala, zbuduj własną drogę do sukcesu. Znajdź sposoby na uniknięcie strat i bierz lekcje, gdy tylko je napotkasz.
Czekanie na ogromne zyski nie jest mądrym posunięciem, ponieważ może prowadzić do strat. Trader powinien handlować mądrze i stosować strategie zarządzania ryzykiem, aby zminimalizować straty.