Nie wiem jaką przy takich obrotach ma wiarygodność AT. Sprawdziłem kilkadziesiąt spółek i takich klasycznych dywergencji m,in, na RSI, UO, Stoch RSI itp jak na Vistalu nie widziałem Chyba coś jest na rzeczy
albo po prostu nikt nie interesuje się tym papierem, dlatego brak obrotów i powolne pozbywanie się akcji przez drobnych. To obniża kurs. Na razie żadne informacje nie działają pro wzrostowo. Czy mityczne info o wiatrakach coś da? Czy w ogóle takowe będzie? Może w końcu zadziała at i odwróci na jakiś czas spadki. Trudno oczekiwać po tej spółce mocnych wzrostów,po tym jak domknięto lukę i zanegowano objęcie hossy z marca tego roku
Kupowałem Vistalka po 0,70 i 0,68gr i znam zachowanie akcjonariatu tej spółki kilka razy dał już zarobić ale kilka razy nurkował w okolice 1,zł i dlatego i tym razem sytuacja może się powtórzyć
Rado, dałeś już raz konkretny pokaz analizy wyników finansowych, jak widać z dywergacjami też coś ci nie wychodzi. Gdzie w tym wszystkim jest analiza otoczenia geopolitycznego, awersja do ryzyka, podwyżka stóp procentowych itd. Wchodzimy w głęboką bessę światowa a może nawet globalny reset. Sama Polska jest w dociskamy imadle i nic nie wskazuje na to abyśmy mogli się z niego wyrwać. Jaką siłę przy tym wszystkim mają wskaźniki at, nie wspominając już o tym, że są generowane na żałosnych, sztucznych obrotach...
A taką, że to co widzisz na kursie zupełnie nie odzwierciedla tego, że ktoś ucieka z papieru. Jest wręcz odwrotnie. Jak zaraz się spodziewasz globalnego resetu to lepiej szukaj amunicji i broni, a nie interesuj się akcjami.
Jak poskładasz do kupy puzle, a w tym przypadku pomocne są wybrane wskaźniki, to zorientujesz się jakie zadanie ma algorytm na Vistalu. Do tego jak się postarasz, to jesteś w stanie uzyskać dodatkowe informacje odnośnie spółki, poza komunikatami espi. Zachęcam cię do tego. Nie jestem żadnym trollem wzrostowym, czytam wykresy, sledze rynek i tutaj już wielu po euforii sprzed wielu miesięcy zapomniało czym jest vst i jakie ma walory. Niestety wszystko przedłuża się ze względu na opieszałość sądu, ale już i tutaj jesteśmy bardzo blisko finalizacji. Ktoś czeka na dopięcie układu i podzieją się tutaj bardzo ciekawe rzeczy. Radzę uzbroić się w cierpliwość bo jesteśmy zdecydowanie bliżej niż dalej. Pozdrawiam
Tutaj obecnie zmienne w postaci naplywajacych informacji w otoczeniu spółki mogą w najbliższym czasie odwrócić trend spadkowy, który został wykreowany przez sternika- bot algorytmiczny padają tu dwie informacje oficjalnie o VO i kontrakcie z Trakcja na plot wzdłuż granicy i lecimy na 5 zl w ciągu 3 sesji
Mucka, a kto powiedział, że ja nie akumuluje? Fakt, błędem było trzymanie akcji w momencie informacji o gdyńskim porcie, ale mleko się rozlało, ważne jest to, podkreślam raz jeszcze, że przez te wiele miesięcy spadków mamy bardzo silna akumulacje, takie dywergencje nie zdarzają się przypadkowo!
Przypomnę tylko, że na podstawie twoich dywergacji, kurs nie zejdzie poniżej 4 PLN, jaki miałeś wielki smutek, że nie dobrales po 3.5 PLN. Możesz napisac jaki był kurs zamknięcia w piątek?