... a nabity balon Alior nie, przy takim portfelu kredytowym to zrozumiałe, bo może być 500 mln zł zysku, albo 500 mln zł straty. A jeszcze jak podniosą stopy procentowe to wzrośnie odsetek niespłacanych kredytów. Akcja warta max. 40 zł
Na giełdzie jestem od października 2020. Kupiłem akcje PKO BP kiedy zobaczyłem, że ich kurs to 18 zł z hakiem (kupiłem po 18,85 zł) bo w 2004 r. chciałem kupić, ale się nie udało - tuż przed nosem z placówce PKO akcje się skończyły. I tak minęło 16 lat.
Akcje Aliora nabyłem po 17,52 zł i sprzedałem po 62,2 zł, tak samo jak akcje Allegro (miałem po 75,91 zł !!!, aż dziw że udało się je sprzedać z zyskiem ale dopiero po uśrednieniu kiedy kurs zaczął rosnąć z 60 zł do 72 zł, kilka miesięcy wisiałem na haku). Wtedy dopiero zacząłem interesować się wskaźnikami dotyczącymi spółek, wcześniej kupowałem ... bo kurs rósł i tyle wiedziałem.
Matko jedyna jak pomyśle sobie o tym balonie Allegro i 1000 szt akcji po 75,91 zł to aż mi się słabo robi (spółka nie warta nawet 10 zł, ale wtedy o tym nie wiedziałem, każdy kupował Allegro, bo wiecie Allegro lider e-handlu, eBay się wyłożył ble ble ble itd.).
I tak samo jest z balonem Alior - matko jedyna papier był ponad 60 zł i ja tego śmiecia tak długo trzymałem !!! owszem zarobiłem na tym, ale to nie jest warte nawet 40 zł !!!
Dlatego dzisiaj ostrzegam innych, aby nie dali się ubrać w przewartościowane papiery - rok zajęła mi nauka giełdy, a i tak nie mogę powiedzieć, że jestem doświadczonym inwestorem.
Rok to krótko tu jesteś, panocku
Pewnikiem tyz dlatego porównujes Allegro do Aliora, a tu jest duza róznica. Alior ma wiela lepse fundamenty.
Ale tzeba pzyznoć, ze gdybym spzedoł, jak panocek mówił, ze bydzie zwała i uodkupił po pisiont jedyn - pisiont dwa złote, to byk był sporo do pzodu, takze moze tza było, ale tyz uodkond jestym na giełdzie, to naucyłek sie, coby nie spekulować, bo raz wyjdzie, a za drugim razem niy, no jak sie spekulować niy umie, to niy ma co, bo jedynie stracić mozna.
Widzisz Bartek jestem od 2004 roku na giełdzie i uważam, że Alior ma dalej pole do wzrostów. Dziwię się Tobie, że masz czas na ostrzeganie innych. Być możliwe z Ciebie to taki dobry duszek, który chce zbawić świat.
Banku nie można porównywać a allegro to inny rodzaj działalności, inne powiazania z rynkiem i inne instrumenty do kreowania programu gospodarczego a więc analizują określone spółki należy brać pod uwagę nie tylko wskaźniki mikro ale również makroekonomiczne. Rok nauki giełdy to dopiero igła w stogu siana, a gdzie reszta ekonomii która leży u podstaw rynku.
sorry, ale nie wierzę w ani jedno twoje słowo. Pojawiłeś się kilka tygodni przed czarnym piątkiem i nawoływałeś do oddania akcji. Wszyscy, ktorzy ulegli twojej nagonce dziś są kilka zł do tyłu. Być może sprzedali ze stratą..
Twoje wpisy popsuły tez merytoryczną dyskusję na tym forum. Nie chce stawiać zdecydowanych tez. Każdy może przeanalizować ostatni miesiąc i sam wyciągnąć z tego wnioski..
Generalnie mam gdzieś w co wierzysz. Pokaż mi chociaż jedną moją wypowiedź, gdzie zachęcałem do sprzedaży akcji, tylko jedną, ni więcej. Alior to nabity balon i żadne wycie tego nie zmieni.
A powiedz Bartek_kaboom, co leży Ci na sercu, że tak na ten Bank się uwziołeś?Przecież tak jak powiedziałeś to zrealizowałeś tu zyski.
Czy to wypływa z traumy jaką przeżyłeś z 1k na Allegro?
Taj innym spokój, bo pisanie tylko słowa "balon" może być swego rodzaju manipulacją. Skąd mamy wiedzieć to tak naprawdę tu robisz?
Może masz akcje, ale wiesz że warto jeszcze zainwestować w Alior, bo może coś na ten temat wiesz, czego my nie wiemy, i cała ta Twoja nagonka jest po to by zbić kurs do najniższego poziomu jaki mozna by osiągnąć i potem dobrać akcji.
Czy to plan twojego otoczenia.
Powiedz prawdę, bo na razie to wygląda że ta wersja może być prawdziwa.
Bo na razie to wykorzystujesz obecną sytuację tzn. czas czyli mc listopad, kolejną falę koronavirus, sytuacje polityczną w kraju i na świecie i możnaby jeszcze wiele tu pisać.
Ale co się stanie gdy uwolnią należne środki unijne dla Polski? To jest jeden zaledwie element ale gdyby pozostałe elementy analizować to....
niech każdy sam sobie to powie.