ha ha ha - facet rozbawił mnie do łez. Niby co ja mam tu teraz do roboty. To co zapowiadałe dokładnie rynek zrealizował i pozwolił zarobić kilka złotych. Teraz interesuje mnie Allegro.
witam 8.12.2021 Na blogu dzisiaj napisałem między innymi:
"Jakie ostatnio moje założenie się sprawdziło? PCF Gropu. A na forum Bankiera pisali, że analiza techniczna nie działa jak są takie małe obroty i co działa, czy nie działa? Ponieważ mamy bessę na szerokim rynku, a na PCF zakładałem tylko układ korekcyjny, to uważam, że czas dzisiaj zamknąć pozycję na poziomie około 50 zeta i wycofać się z tych akcji. Akcje te od doła zyskały blisko 30%.
Kolego farta to można mieć jak się trafi w lotto, a tu to trzeba mieć wiedzę. Jeszcze raz zapraszam
Dodam tylko, że na PCFGROUP widzę zgrożenie w postaci tworzącej się na szczycie formacji "Ostatniego Zachodu Słońca" To tak dla tych nielicznych, którzy wiedzą o co chodzi.
Wczoraj ostrzegłem, że na wykresie PCFGROUP tworzy się formacja słabości nosząca nazwę Ostatni Zachód Słońca. To moja formacja VSA, osobiście ją stworzyłem i opisałem bardzo dokładnie w trzeciej swojej książce. Dzisiaj na PCF mocny ponad 4% spadek. Wygląda zresztą, że na całym szerokim rynku w ostatnich dniach mieliśmy próbę odreagowania, która jak się okazuje była stosunkowo słaba w porównaniu do poprzedzającego ją impulsu. Dzisiaj nie sposób stwierdzić, czy korekta ta dobiegła końca, czy mamy do czynienia jedynie z jej częścią.
To ja mam wam pisać kiedy kupić, kiedy sprzedać, a wy będziecie na moją glowę wylewać pomyje? Macie pod sklepieniem coś nie pokolei ! Była tu jak byk korektę pędzącą połączoną z korektą płaską. Ale o czym ja tu w ogóle piszę, Elliott wam jest obcy jak mnie buskup Rzymu. Dwa razy na poziomie 39 zeta były sygnały kupna w postaci formacji Mlota i dwa razy na poziomie 50 zeta były sygnały sprzedaży. Pierwszy w postaci Wysokiej Fali, a drugi w postaci Last Sunset.
Czarno na białym pokazałem dwa miejsca kupna i dwa miejsca sprzedaży. Dzisiaj dalej cena spada po Last Sunset, a tu dwa pajace na sznureczku podskakują mi do góry i wypisują te swoje mądrośc. Do kogo wy podskakujecie pajacyki, do kogo? Zanim cokolwiek napiszecie przeczytajcie każdy mój wpis od tego pierwszego. WSZYSTKO CO NAPISAŁEM RYNAK POTWIERDZIŁ i możecie sobie pisać, co wam ślina na język przyniesie, wystarczy popatrzeć na wykres.
Sunset? Jak pokazałem twój wpis koledze ktory jest analitykiem to się śmiał pół dnia. to jest właśnie różnica pomiędzy profesjonalista a kimś kto zarabia na pizze pisząc na najlepszym forum :)