powtórka - druga fala - wzorzec MACD jak miedzy 19 października a 4 listopada - sztuczne zbicie z przejściem przez techniczne RSI zakup, zmylenie techników przez zejście niżej (wywołanie stupora) i teraz będzie siup do góry do 26.11 do wyników.
Jutro punkt zwrotny i jedziemy do góry ;)
Panowie rozwińmy proszę tę dyskusję Zostały mi jeszcze ostatnie środki - mam ZEPAK po 19,49 Biję się z myślami czy uśredniać ZEPAK czy MIRBUD który mam po 4,01 Będę wdzięczny za mądrą wskazówkę
Ja mam podobną średnią, ale dokupiłem trochę jeszcze niżej, moim zdanem tylko kwestia czasu jak to pójdzie UP, no nie ma innej drogi z takim produktem jak energia, każdy rozsądnie myślący to wie, a kto tego nie rozumie i jeszcze nie widzi aktualnie robionej kumulacji z ukrycia na ZEPAKu to niech lepiej otworzy sklep z warzywami a nie inwestuje na GPW.
PS. Tu nie ma kwestii "czy" tylko "kiedy" wzrośnie..
Dnia 2021-11-19 o godz. 10:55 ~Energetyk napisał(a): > Panowie rozwińmy proszę tę dyskusję > Zostały mi jeszcze ostatnie środki - mam ZEPAK po 19,49 > Biję się z myślami czy uśredniać ZEPAK czy MIRBUD który mam po 4,01 > Będę wdzięczny za mądrą wskazówkę > > Pozdrawiam > K
technicznie na dziennym interwale Mirbud jest w fazie dystrybucji - od lipca odbija się górą od EMA20 a od 31 sierpnia zrzut przyspieszył, dodatkowo na tygodniowym interwale przebił EMA 50 co jest raczej wskazówka bardzo negatywną - co najwyżej będzie próbował obijac tę EMA 50 od dołu no ale to raczej przyszłośc za kilka tygodni najwcześniej.
RSI na tygodniowym własnie wszedł w okolice 20 ale raczej jest to nutek optymizmu niz "hurra będzie up" - fundamentalnie tez nie ma przesłanek aby cokolwiek odbił.
Zepak na 1D przebił EMA20 ale RSI wchodzi w strefę 30 a 26 listopada maja podać wyniki - stąd prognozuje bardziej ruchy na zepaku (nawet jeśli tylko spekulacyjne) "pod wyniki" - niestety jak to na GPW trzeba wyczuć kiedy wejść ;)
Póki co ani na 1H, 4H i D nie ma sygnału przełamania - stoch wprawdzie "dziobie" od dołu - 10 ale RSI dopiero przebiło od góry na 1H i 4H.
technicznie Zepak po mojemu ma wieksze szanse na wybicie spekulacyjne niz fundamentalne - co do trzymania po wynikach - wrózka nie ejstem - trza sie zabezpieczyć - albo stop trala załozyc tuz przed albo "oczyć" na wykres i wolumen ...
Panowie Gruby zbiera z ukrycia, straszy, przelewa z worka do worka i czeka a nóż ktoś wystraszony i już zmęczony odda te pare akcji kupionych powyżej 25. Gruby wyniki już zna i wie że po 26 poniżej 19 już nie kupi, także panowie ze spokojem. Traktujcie te pozycje jako Longa, noga na nogę i see you za 6 - miesięcy .
Jesteśmy w czarnej d... , Solorz nas załatwił na dobre. Modlić się tylko o dobre wyniki to może uratujemy trochę kapitału. W przeciwnym razie Zepak bedzie po 9 zł :((