Ja wiem, że inflacja szaleje w USA jak i na całym świecie, ale... Pamiętajmy o tym, że w USA i nie tylko czekają na podwyżkę stóp procentowych, a to już nie za dobre info dla złota. Czy im się uda do 2000? Nie wiem. Chociaż to końcówka roku i same Chiny będś kupować prezenty na święta. Jednak duży wzrost stóp w USA jak dla mnie da spadki.
Stopy w USA zaczna podnosic bo beda musieli, ale raczej beda gonic inflacje niz faktycznie z nia agresywnie walczyc:) To bedzie dla Zlota dobre bo beda za krzywa inflacji:) Nastepna sprawa to Basel 3, ktora od nowego roku ograniczy tzw. handel zlotem papierowym:) 3 sprawa, to FED nie bedzie w stanie podnosic agresywnie stop, z uwagi na poziom dlugu panstwowego i korporacyjnego:) Jak podniosa stopy za bardzo to bedzie dochodzic do niewyplacalnosci wielu firm i osob indywidualnych, a tego Biden nie chce:) Reasumujac, jestem spokojny o wzrosty Zlota i Srebra conajmniej do Kwietnia 2022:)
Stopy w USA wzrosną to zwiększą dodruk by pokryć większe odsetki od długu.Lepiej dla Fedu by minimalnie podnosili stopy,może uda się mniej drukować.A to dobra pożywka dla złota,tak jak wyżej kolega napisał,bo inflacja będzie zawsze wyższa niż stopy procentowe.To już nie do zatrzymania.Pociąg inflacyjny dopiero się rozkręca.Niedługo będziemy wspominać tak tanie złoto jak obecnie.
Dnia 2021-11-14 o godz. 21:42 ~FGW napisał(a): > Ja wiem, że inflacja szaleje w USA jak i na całym świecie, ale... Pamiętajmy o tym, że w USA i nie tylko czekają na podwyżkę stóp procentowych, a to już nie za dobre info dla złota. Czy im się uda do 2000? Nie wiem. Chociaż to końcówka roku i same Chiny będś kupować prezenty na święta. Jednak duży wzrost stóp w USA jak dla mnie da spadki. > > https://forexgieldawolnosc.blogspot.com/
złoto nie jest do spekulacji tylko do tego, żeby w nocy spokojnie spać jak w 2017 kupowałem po 4500zł za uncję to też pisali, że drogo, że spadnie itd. za 10-20 lat będzie cena kilkadziesiąt tys. usd za uncję i to samo będą pisać psy szczekają, a karawana jedzie dalej
Jeśli inflacja nadal będzie wysoka a w perspektywie kilku lat na pewno pomimo lekkiej podwyżki stóp procentowych złoto będzie zyskiwało na wartości. Ja tym bardziej przy słabej złotówce wole mieć przynajmniej 20% oszczędności w złocie wybierając uncjowe monety bulionowe i wybieram mennice skarbową ze względów na dostępność od ręki
Jeśli posiadasz troszkę kaski jako swoje oszczędności. To polecam wejść na Miennicy Skarbowej i kup tam złoto. Złoto to oszczędność na kilka lat, bardzo dobra inwestycja. Polecam
Ja tam uważam, że posiadanie oszczędności w złocie to zawsze dobra opcja. Można kupować na przykład w Mennicy Skarbowej, to jedno z takich bardziej bezpiecznych miejsc, przynajmniej moim zdaniem. A ceny mają jak najbardziej okej :)
oczywiscie, że ostrożenie. Ja lubię dywersyfkować to w czym mam oszczednosci i jednka te 20% wole miec w złocie i srebrze. Zamawiam je w mnennicy skarbowej bo maja je dostepne praktycznie od reki
Przede wszystkim ważne jest miejsce, z którego zamawia się metale szlachetne. Myślę, że zainteresuje was oferta jaką posiada Mennica Skarbowa. Wielu moich znajomych zamawia tutaj złoto i chwalą sobie to miejsce
Hmm, a gdzie zazwyczaj zamawiacie złoto? Ja widziałam w ostatnim czasie, że wiele osób poleca Mennicę Skarbową, ponieważ dostawa jest dosyć szybka i ofertę mają obszerną
Dokładnie, złoto powinno stanowić część oszczędności. Na pewno warto dywersyfikować, ale jednak warto pójść w kierunku złotych monet bulionowych z wielkiej szóstki. Możesz je kupić w mennicy skarbowej, pozdrawiam
Ze wszystkimi inwestycjami warto być ostrożnym, najlepiej też stopniowo budować pozycję. Jak ktoś chce złoto fizyczne kupić to zawsze można wybrać się do mennicy skarbowej i też się doradzić.
Jak najbardziej ważna jest odpowiednia dywersyfikacja, odnośnie miejsca do zakupu złotych monet oraz sztabek to na pewno warto do mennicy skarbowej się wybrać stacjonarnie poznać różne opcje i porozmawiać.
Właśnie ja mam w planach postawić na Mennicę Skarbową. Widziałam, że tutaj oferta jest całkiem dobra, dodatkowo też na dostawę nie trzeba długo czekać co jest również ważne
Czy ja wiem że tak ostrożnie? To dobra inwestycja. Sporo jest miejsc takich jak np. Mennica Skarbowa, gdzie można kupić złoto w dobrej cenie. Teraz sporo osób inwestuje w ten sposób.