Leon ...przypomnij posty kiedy po 50 rokita była...mówiłeś "sprzedaj i kup pcc exol" spekulancie.... tyle warta twoja opinia....oddaj mi różnice, a potem pis, bezkarnie!
A LVC przy 45 krzyczałeś na lewo i jak to pakiety sprzedałeś? a ile jest warte?
LVC nigdy mnie nie było. Co do EXOLA jak byś wchodził tak jak ja od 3-5zł a sprzedał 7-10 to też byś zarobił a ty czekałeś do 10 i sprzedałeś po 3. Pretensje do siebie.
nick wstyd, to chyba z powodu braku zrozumienie o czym piszę...nawet nie zamierzam się do tego poziomu zniżać, wróć nieuku do podstawówki, a potem zabieraj głos...
leon kłamiesz tak jak krzywousty....za tyle co piszesz to ja zagrałem w ramach zabawy, a ty po zjeździe z ilu 12? 15 ? na 4 pisałeś: " jak ktoś zna wujka leona wie, ze inwestuje długoterminowo"....biomaxime na 40pln tutaj polecałeś... mam odszukać wątek? ile kosztuje...26
tak znam leona co zarabia na nieukach jak wstyd z bananowej, bo o fundamentach i inwestycjach długoterminowych pojęcia nie ma ani on ani jego obrońca.
Także spadaj stąd i nie wypisuj głupot....bo przecież ty nie mrozisz kasy!
Tylko dlatego tyle napisałem bo oszustów i kłamców jak krzywousty uważam, że trzeba tępić i obnażać!
Trudno mi zrozumieć tych co sprzedają akcje na tym poziomie cen, ale to jest okazja dla tych, którzy widzą potencjał Rokity i wiedzą, że najpóźniej wiosną 2022 cena akcji wzrośnie o kilkadziesiąt złotych, a dywidenda w maju będzie dwucyfrowa! Osobiście zwiększyłem stan posiadania tych walorów o 50% i niestety na więcej nie mam już wolnych środków.
Dnia 2021-11-22 o godz. 18:37 ~Wers napisał(a): > Prognozy mówią o spadku zysków w przyszłym roku więc po co kupować jak zyski spadną
W sumie ma z czego spadać, zwłaszcza po takim rekordzie jak w tym roku, a tak na poważnie to różnorodność produkcji Rokity (chloropochodne, poliole i poliuretany, fosforopochodne i inne produkty specjalistyczne) zapewnia stabilną pozycję tej firmy w każdej sytuacji rynkowej. Nawet wzrost cen surowców i energii nie powinien na dłuższą metę jej zaszkodzić, ponieważ będzie to kompensowane wyższymi cenami produktów. Oczywiście w krótkim terminie mogą występować problemy z osiąganiem rekordowych zysków, ale inwestorzy długoterminowi na pewno nie stracą, zwłaszcza gdy zgarną co roku sowitą dywidendę!
Dnia 2021-11-22 o godz. 20:00 ~Leon napisał(a): > Nikt tyle nie płaci dywidendy co ROKITA. Długoterminowo najlepsza i najbezpieczniejsza lokata.
Zgadzam się w 100%, PCR to najlepszy fundusz emerytalny! Co roku dokupuję te akcje na konto IKZE i nie płacę podatku od dywidendy ani podatku Belki, a dodatkowo mam odpis od podstawy opodatkowania w PIT.
Porównując aktualnie wskaźnik C/Z po trzecim kwartale Rokity(ok 7) i Exola (ok 14), można zauważyć, że różnią się one prawie o 100% na korzyść PCR Gdyby wskaźnik ten dla obu spółek miał być taki sam, to akcje Rokity powinny kosztować obecnie 167 zł lub akcje Exola 1,6 zł! Nie sądzę aby na koniec roku coś miało się zmienić w tym zakresie, więc najpóźniej w marcu 2022 można się spodziewać korekty ich ceny, pytanie tylko w którą stronę?