..."Pełnomocnik do spraw budowy zapory Marek Chodkiewicz dodał, że inwestycje będą realizowane przez "porządne, przyzwoite i duże firmy", doświadczone w inwestycjach liniowych, które nie są w sporze ze Skarbem Państwa.
Kamiński, który ponownie wypowiedział się w tej sprawie, opisał, że firm "które spełniają te standardy oczekiwane" jest około dziesięciu. - Być może trochę mniej niż dziesięć. To są najpoważniejsi gracze na rynku budownictwa w Polsce - tłumaczył. Na pytanie, czy poznamy nazwy wspominanych firm, Kamiński zapewnił, że opinia publiczna pozna te nazwy i warunki, na jakich będą wykonywały pracę. Nie określił, kiedy się to stanie."
Też słyszałem że biorą pod uwagę Vistal pref oni gdzieś tam na wschodniej flance mają jeden ze swoich zakładów gdzie robią konstrukcje stalowe Vistal Pref czy coś takiego..
A Vistal Pref ma swoją siedzibę 50 km od Kuznicy przy drodze nr 19 no i co Wy na to ?? Ma 50 km do granicy z Białorusią więc mogliby go wziąść na to zlecenie...
Co już temat farm wiatrowych zakończony przechodzimy na płot by naginać następnych baranów na wzrosty,taki vistalek to może klepać sobie kładki i mostki a nie monitorowany metalowy płot o długości 400km, obecnie kurs 2,8 i to jeszcze nie koniec spadków tak ja miesiąc temu pisałem jak się zatrzyma na 1,0 to będzie sukces
No co warunki mamy w Gdyni największe hale w porcie , kolo Kuznicy potezny zaklad produkujący kładki i elementy stalowe bliżej nas nikogo nie ma dodatkowo naszego największego partnera biznesowego - Trakkcje kupiła właśnie w całości ARP
– Stalowe panele do budowy zapory na granicy polsko-białoruskiej zostaną dostarczone przez konsorcjum dwóch polskich spółek – Grupy Kapitałowej Węglokoks S.A. i Mostostalu Siedlce – powiedział pełnomocnik do spraw przygotowania zapory Marek Chodkiewicz.
Może dostaną podwykonawstwo od trakcji. Czy ktoś wgl zwraca uwagę tutaj na transakcje? Wykres? Wskaźniki? Bo to wszystko sugeruje raz, sztuczny automat robiący zamęt, dwa, ogromną akumulacje od wielu miesięcy pomimo niższego kursu, trzy, ogromne wychłodzenie rsi, stoch. Co tu jest grane?!
Komo, ja dobieram. Wiem, że nie ma pozytywów ze spółki ostatnio, ale do jasnej cholery. Te dywergencje na kursie mi nie dają spokoju. Trochę siedze na tym grajdole i nie mogę obok tego przejść obojętnie. Przede wszystkim musicie sobie zdać sprawę, że mimo spadku z 5 zł mamy cały czas akumulacje akcji. Kurs spadł o 50%, a/D książkowo rośnie. Rsi jest mega wyprzedane już od dłuższego czasu, stoch też jest masakryczne nisko, a ja tu codziennie prawie widzę cuda w transakcjach. Idzie po kilka transakcji w sekundę, że człowiek nawet połapać się na pierwszy rzut oka nie może. Teraz mi odpowiada jakiś gość w tym temacie, co na innej spółce, gdzie też są cyrki i uwalanie wielomiesieczne perspektywicznej spółki odpisuje. No nie wierzę w przypadki!