Też oglądam kanały o grach, to nie znaczy że każdą z nich od razu biegnę kupić. Poza tym na razie nie ma czego kupić, więc nie ma też się czym ekscytować. Fajnie, że gra pokazała się na dużym kanale z zagranicy.
Może nie wiesz, bo pewnie masz z 50lat jesteś starym dziadem i nie ogarniasz nowoczesnego świata, ale tak - ludzie oglądają jak ktoś gra dla oglądania tego kogoś, a nie samej gry. M.in. tak kariere robił PewDiePie.
Nawet aktualnie więcej osób dzisiaj ogląda potyczki e-sporotwe niż NBA czy SuperBowl (finały futbolu Amerykańskiego) w USA.
I te osoby niekoniecznie same grają w gry, które oglądają.
Dnia 2021-10-29 o godz. 09:05 ~dragonball napisał(a): > Może nie wiesz, bo pewnie masz z 50lat jesteś starym dziadem i nie ogarniasz nowoczesnego świata, ale tak - ludzie oglądają jak ktoś gra dla oglądania tego kogoś, a nie samej gry. M.in. tak kariere robił PewDiePie. > > Nawet aktualnie więcej osób dzisiaj ogląda potyczki e-sporotwe niż NBA czy SuperBowl (finały futbolu Amerykańskiego) w USA. > > I te osoby niekoniecznie same grają w gry, które oglądają.
dragonball, co ma tu wiek do tego, mój kumpel ma grubo ponad 50 lat i jest surferem. Ogarnia pewnie więcej niż nie jeden milenials czy zetka. Co to w ogóle za argument?! ;) W tej całej sytuacji proponuję dostrzec fakt, że zasięg air ren. zwiększa się, niech tylko 2-5 % z oglądających zakupi grę...
Tak dla sprostowania , nie mam 50 lat , ale patrzac po Twoim nicku zaloze sie ,ze jestes typowym gimbazem , ktory nawet nie ogrania prostego przedmiotu jakim jest statystyka. Prawdopodobnie nie potrafisz nawet czytac ze zrozumieniem , ale to juz nie moj problem .
Jak mozesz porownac final SuperBowl , ktory oglada lacznie ok. 100mln ludzi jednego dnia ( gl.z USA - 90%) do statystyk esportowych , ktore sa transmitowane na caly swiat i cyt " w 2020 roku było 272 miliony okazjonalnych widzów i 223 miliony entuzjastów. Tak więc całkowita wielkość widowni wynosila 496 milionów" W SKALI ROKU.
Czy Twoje piec szarych komorek potrafi to przeanalizowac ?
Ja się już na tych wyświetleniach z YT u streamerow przejechałem przy okazji Phantom Doctrine od CFG. Polecam doświadczenie. Może twoje szare komórki ogarną że to nic nie znaczy a ludzie oglądają streamerow a nie grę.
Dobrze piszesz, dodatkowo to podniecanie się jakimś hinduskim kanałem to żaden wyznacznik popularności czy zainteresowania grą (już pomijając małe znaczenie tamtego rynku). Takie kanały mają stałą oglądalność filmików z bazy swoich subskrybentów, ten nie wyróżnia się jakoś na tle innych od tego gościa.
Spójrz na raporty playwayowych spółek z premier innych symulatorów, zazwyczaj dają rozbicie na kraje. Hinduski rynek nigdy nie jest znaczący, głównie przez niską cenę i duże piractwo. Podniecanie się takim filmikiem to mocna amatorka.
Proponuje sie nie podniecac , sprzedac akcje , jezeli w ogole jakies masz , znalezc inna inwestycje i w dalszym ciagu spedzac czas na ogladaniu chlopaczkow jak graja w gry - bardzo efektywne wykorzystanie czasu .
Nic mnie nie boli , wrecz przeciwnie mialem bardzo udany miesiac na Scrt i kolejne tez takie beda . Ciebie na pewno zaboli jak zobaczysz kurs za kilka lat ...
Dobra projekcja własnych zachowań z tym brandzlowaniem się. Jest XXI wiek, nie musisz się wstydzić i lecieć z agresją na innych jak lubisz chłopców. Tak na prawdę krzywdzisz samego siebie, nie nas.