Nieudolność decydentów jest porażająca. Najpierw cyrk i zamieszanie z portem instalacyjny który okazał sie tymczasowym niby portem instalacyjnym na którego pieniadze nadal sa pod znakiem zapytania a teraz takie rzeczy. Wszystko to tworzy przecudowny i wspaniały klimacik dla polskiego local content.
https://biznesalert.pl/jakobik-port-instalacyjny-offshore-na-celowniku-chinczykow/ Jeżeli port w Gdyni stanie sie osią sporu jakiej wojenki nad naszymi głowami to dopiero bedzie heca. Brak mi po prostu słów na opisanie tego co sie wyrabia w tym kraju. Ciśnie mi sie tylko jedne z lekcji jezyka polskiego nierządnica.
Ej Rado, Rado żeby ta przyjażni to chociaz od nas zalezała. Nie wiem ile masz lat i nie wiem czy pamietasz jak wygladała np przyjażn z anglosasami przed wojną i z rosjanami po wojnie. Rozbawiłes mnie z tymi Chinczykami .Przyjażń z USA bedzie trwała póki jankesi bedą mieli w tym interes. Tylko zadaj sobie pytanie jak to sie przysłuzy polskiemu offshorowi i naszemu local content jak gdynia utknie w martwym punkcie
Owszem ruch pasażerski i towarowy kwitnie. Tu stocznia marynarki wojennej tam rozładunek amerykanów tu chinczycy tylko czy znajdzie sie godne miejsce dla offshoru i kiedy i dlaczego sie tak dzieje ze go nie ma. Mnie interesuje tylko to.