Desperaci ?? bądź obiektywny ... już kiedyś pisałem że na GPW jest więcej graczy niż inwestorów a skoro tu się nic nie dzieje to zmieniasz konia jest mnóstwo spółek które w krótkim terminie dają sporo zarobić GNB 200% w kilka sesji JSW kolejna 30% i wiele innych po co siedzieć tu jak można pomnażać kapitał ?? zaczną się wzrosty zleci się spekuła i dobrze o tym wiesz ale musi być wyraźny ruch ...spadek albo wzrost .
I trzeba dodać że nie ma w tym nic złego. Po prostu inwestowanie jest cięższe/szybsze niż 20 lat a nawet 3 lata temu. Pandemia namieszała, nasciaglo się ludu i to dobrze, ale giełda zyskuje bardziej forexowe cechy. Brak emocji to zmieniam spółkę, nawet niech stracę ale niech się coś dzieje bo nuda. Asbis to póki co się i tak ładnie przed tym broni, nie oddał wzrostów bo kisi się teraz 25% wyżej niż 3 miesiące temu więc i tak fajnie. Być może powolna akumulacja 25-27 a pod zaliczke dywidendy grudniowej jak dadzą 1zl to się szarpnie na +30 i reszta zostanie do dywidendy właściwej plus nową prognoza, plus nowe kraje, nowe produkty, nowe mordy itd to będzie 40. Ale to dopiero pewnie na wiosnę. Ja ciągle dokupuję.
Na GNB udało mi się załapać na delikatne wzrosty co prawda późno wszedłem i wyszedłem tego samego dna bo przy takiej dynamice strach zostać z akcjami na noc ....Ale kilka procent zrobiłem . i pewnie nie tylko ja .
No kilka % ale to też cieszy czasem jest więcej czasem mniej . Ale tak ryzyko spore bo na takich wzrostach spekulacyjnych nigdy nie wiadomo czy za chwilę nie poleci ale sam wiesz że warto . Pozdrawiam .
Dokładnie Panie Graczu85 jedni wybierają kilka procet i duże ryzyko oraz strach że spadnie a inni spokojną inwestycje długoterminowa w spółkę o rewelacyjnych i stale polepszanych fundamentach :) nie jest zatem pytanie czy najnowsza wycena ~ stanie się faktem ale kiedy to nastąpi :) rośnie na naszych oczach Amazon wschodu i w swoim czasie akcje będą rozchwytywane na kilkukrotnie wyższych poziomach kwestia czasu. Ja czekam spokojnie
Zaiste kolego spółka ma perspektywy i dobre fundamenty ale ja należę do tej część "Graczy" którzy łapią okazje Asbis jest cały czas w moim portfelu i chętnie do niego wracam ale gdy jest stagnacja lub korekta to część kapitału inwestuje w coś co ma większą dynamikę .
"Skrajne niedowartościowanie a jednak są tacy którzy sprzedają - przykro mi to stwierdzić ale muszą być starszymi desperatami :)" Autor: ~Biznes [89.64.35.*] 2021-09-07 16:09 Opublikowano przy kursie: 25,85 zł , zmiana od tamtej pory: -13,54%
Obrażanie tych którzy śmieli sprzedawać akcje żeby ochronić kapitał (na dzisiaj ok 15%), to ten Twój poziom... ? Hmm każdy ma swoją definicję "poziomu"...
Boże święty... człowieku... siedziałeś jak nie powiem kto na walorze, który przyniósł blisko 0,5mld straty w 2 lata, zarząd jest upośledzony i się dziwiłeś dlaczego kurs spada... przy tym pisząc o spiskach, spółdzielniach oraz o kasujących posty moderatorach forum.
I Ty chcesz krytykować ludzi, którzy siedzą na walorze z rączkami pod tyłkiem, który od roku podaje tylko dobre informacje, przebija wszystkie prognozy a rekomendacje obecne to pomiędzy 40-70zł
Zaiste ciekawy jest ten świat XD
A jak zasugerowałeś walor to zleciał z 3,6 do 2,6 bodaj... teraz się chwalisz (nikt nie wie po co) że udało Ci się 20% zrobić od dołka. Zapewniam Ciebie - tutaj każdy ma akcje innych spółek i obraca nim i zapewniam Ciebie, że zarabia (zrobienie 20-30% na jakimś walorze to nie jest problem przy kapitale 10k PLN bo łatwo wyjść i wejść) Dużo trudniej zarobić 50-100% kiedy na walorze masz 200-500k bo wtedy każdy Twój ruch zaburza kurs.
Tylko to jest forum ASBISu. I piszemy o tym walorze. Głownie ludzie posiadający akcje i mające dość dużą wiedzę o tej spółce. I naprawdę zachodzimy w głowę po co ktoś nie mający akcji oraz dysponujący mniej niż średnią wiedzą o walorze stara się wszystkim coś udowodnić (szczególnie, że jego argumenty w nawiązaniu do tego co napisałem w pierwszym akapicie wydają się być bardziej niż śmieszne)
To był mój ostatni komentarz co do Twojej osoby. A jeżeli chcesz dalej komentować to najwyżej złamiesz mi karierę... jak zrobił to @trzyd XD