Jeżeli wezwanie okaże się skuteczne to ci co zostaną z akcjami będą wozić się w Londynie. Co stanie się, gdy wezwanie będzie nieskuteczne, co jest dość prawdopodobne, wystarczy, że 5% akcji zostanie u inwestorów, którzy nie odpowiedzą na wezwanie?
jest to podmiot zagraniczny i nie ma czegos takiego jak niskuteczne wezwanie. Tu nie ma wykupu przymusowego. . Kto sie nie zapisze srodki zostana zablokowane. Podobno mozna sie wozic z nimi w Ladku...ale nie jest to takie proste. takie info z infolini Banku Santander
Pisząc ten post nie miałem jeszcze wglądu do Wezwania. Jest oczywiście jak piszesz. Mam jednak wątpliwość. Wezwanie dotyczy akcji, które znajdowały się na rachunkach w dniu 18,18,21. Co z akcjami, które zmieniły właściciela po ogłoszeniu wezwania? Czy dalej podpadają pod Wezwanie po zmianie właściciela, czy pozostaje nimi handlować na LSE?
Nie jestem znawcą, ale wezwanie jest do 07.10 i nie ma znaczenia kto był właścicielem akcji w dniu 21.08 tylko kto odpowie na wezwanie do 07.10. Niech ktoś kumaty potwierdzi, że mam rację.