Zobaczysz technikę, jak dyrygent pozbiera zabawki od dzieci i zrobi z kursem porządek. Po co w kwietniu ktoś zbierał papier za ok 3,64 na kwotę prawie 1 mln, po to żeby stracić ?? Może wiedział co dzieje się w firmie i ma cierpliwość ? Poza tym trochę inaczej liczy się % od kilku tys kapitału a inaczej od milionów. No, ale każdy ma swój rozum i decyduje sam na GPW.
Nie neguje, na razie jednak negatywny scenariusz nie został zanegowany ... nad czym ubolewam. Jeśli będzie gramy scenariusz RGR z bardzo szerokiej formacji budowanej od 10.2018r to spadki powinny się zatrzymać około 3,25 - 3,20 i tam solidne odbicie w górę.. jak przebije ten poziom to realizacja RGR i dopiero odbicie w górę, z bardzo głębokiego dołka prawego oRGR.
Zabrakło ikry kiedy pisałem w X ubiegłego roku ,że jest dołek a teraz płaczą Bingo z żabą że nie mają akcji.Kermit nie kupisz po 3.25 bo zakręcamy do góry
Negatywny scenariusz nadal w grze. Piątkowa sesja mimo zwiększonego obrotu, zabita, kurs skończył pod SMA15. Skoro nie da się górą będzie test dołem. Zatem moim zdaniem, będzie testowanie 3,25.
Jak dla mnie nie testują. Ta spółka to jest perła zobacz na ich akcjonariat i wyniki. Trwa mielenie w przedziale 3.20 a 3.80 które nastąpi zapewne mocnym wybiciem. Sorry że za Marunie ale jakoś tak poleciałem..
Niestety IZS cały czas negatywnie. Tutaj totalny brak poweru. Przykro mi to pisać, bo tutaj na ten moment nic pozytywnego nie ma. Boczniak. Banan ma się dobrze, tym czasem BUMECH - bankrut z groźbą upadłości ma mega hosse, i właśnie wybił się z oRGR z zasięgiem na 10zł. więc 40% do zarobienia, jakkolwiek teraz trzeba poczekać na korektę.
Tak wiem, to też napisałem że teraz trzeba poczekać na korektę na Bumechu. Dla IZS w końcu wczoraj pojawił się vol na białej świeczce. Moze w końcu ten opóźniony pociąg ruszy?. Źle że budowa Baltic Pipe się będzie lada chwila kończyć i co dalej?
To po co tu siedzisz i marudzisz ? Zabieraj swoje zabawki i leć na grubę po wungiel skoro Ci tutaj nie wystarczy. Każdy sam decyduje czy woli umiarkowany zysk plus dywidendę i mniejsze ryzyko, czy zabawę z szulernią w trzy karty i jednorękiego bandytę. I nie pisz że po skończeniu Baltic Pipe zawali się świat dla IZS bo piszesz kłamstwa. Jak poczytasz ostatni raport to zobaczysz jakie spółka ma perspektywy w związku z modernizacją i rozwojem sieci gazowniczej obsługiwanej przez Gaz -System w ramach wieloletniego planu inwestycyjnego. Poza tym szanujący się Inwestor dywersyfikuje portfel i nikt tutaj nie powinien mieć więcej niż 10 % portfela. Gołym okiem widać, że ktoś regularnie zbiera, ale póki są chętni do oddawania to podnosi o jeden grosz a nie o trzy, czy cztery. Jak w pewnym momencie ktoś ruszy z zakupami to zostanie tylko jęk i płacz peroniarzy -groszołapów.
Samo życie, i tak nikt teraz nie wierzy w 15zł a to będzie - analizując jak działa i w co inwestuje Izostal (innowacyjne technologie zabezpieczeń), tylko nie wiemy czy 2022 czy 2023 czy 2025...trzeba cierpliwości, brać dywidendy i czekać.